ΣΥΡΙΖΑ: Βάναυση πρόκληση οι αυξήσεις στα εισιτήρια των ΜΜΜ

«Η κυβέρνηση όχι μόνο προκαλεί βάναυσα το λαό αλλά και κάνει μια προκλητική επίδειξη αναλγησίας απέναντι στα πλέον αδύναμα και ανήμπορα θύματά της, τους πιο φτωχούς συμπολίτες μας», σημειώνει εκ μέρους του ΣΥΡΙΖΑ ο Π. Λαφαζάνης, με αφορμή της προωθούμενες αυξήσεις στα εισιτήρια των αστικών συγκοινωνιών.

Κάνοντας λόγο για «εξωφρενικές και εξοντωτικές αυξήσεις έως 40%», ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος ΣΥΡΙΖΑ τονίζει ότι «οι υπεραυξήσεις αυτές, που συνιστούν ανυπόφορο πλήγμα στους χαμηλόμισθους, τους χαμηλοσυνταξιούχους, τους ανέργους και στη φτωχή λαϊκή οικογένεια, επιβεβαιώνουν ότι η κυβέρνηση όταν μιλάει για εξυγίανση των αστικών συγκοινωνιών εννοεί δύο και μόνο πράγματα: τη λεηλασία μισθών και δικαιωμάτων των εργαζομένων σε αυτές και κυρίως την κερδοσκοπική καταλήστευση, μέχρι εξουθενώσεως, του ελληνικού λαού».

Εκτιμά επίσης ότι «οι αυξήσεις στα εισιτήρια των αστικών συγκοινωνιών αποτελούν μέρος του κύματος των γενικότερων ανεξέλεγκτων ανατιμήσεων, που σαρώνουν αυτή την περίοδο τα μειωμένα από τις κυβερνητικές επιλογές εισοδήματα».

«Αυτή την ώρα χρειάζεται να συγκροτηθούν παντού, σε κάθε πόλη, σε κάθε Δήμο, σε κάθε γειτονιά, σε κάθε χώρο δουλειάς πλατιές επιτροπές που, με τους αγώνες και την κινητοποίηση του λαού, θα πάρουν στα χέρια τους την ακύρωση των αυξήσεων στις αστικές συγκοινωνίες και το γενικότερο πάγωμα των τιμών προϊόντων και υπηρεσιών πλατιάς λαϊκής κατανάλωσης», καταλήγει ο κ. Λαφαζάνης.

Σχόλια

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Loading…

0

Το μαρτύριο της αναμονής

Ανεπιθύμητος ο Αβιγκντόρ Λίμπερμαν στην Ελλάδα