ΣΥΡΙΖΑ: «Θέλουν να τελειώσουν την ΕΒΖ!»

ΣΥΡΙΖΑ: «Θέλουν να τελειώσουν την ΕΒΖ!»

Τις εξελίξεις στην Ελληνική Βιομηχανία Ζάχαρης σχολιάζουν σε δήλωσή τους η Λίτσα Αμμανατίδου – Πασχαλίδου, βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Β΄ Θεσσαλονίκης, και η Αφροδίτη Σταμπουλή, βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Σερρών.

Συγκεκριμένα, αναφέρουν:  «Οι διοικήσεις παραιτούνται, αλλά η πολιτική δεν αλλάζει. Μπορεί χθες να δήλωσε την παραίτησή του από την θέση του προέδρου και του μη εκτελεστικού μέλους του Διοικητικού Συμβουλίου της ΕΒΖ ο Ηλίας Μπέτσης, ωστόσο είμαστε βέβαιοι ότι όποιος και να αναλάβει καθήκοντα στη θέση του θα ακολουθήσει την ίδια πολιτική που πιστά εφαρμόζουν εδώ και καιρό οι διορισμένες διοικήσεις της ΕΒΖ. Εξάλλου, ο κ. Μπέτσης πρόλαβε να προσθέσει προηγουμένως στο βιογραφικό του και το «καθάρισμα» της Δωδώνης».

«Με το κλείσιμο των δύο εργοστασίων σε Σέρρες και Ορεστιάδα, τον συνεχιζόμενο εμπαιγμό της διοίκησης σε αγρότες – τευτλοκαλλιεργητές και εργαζόμενους, συνεχίζεται η απαξίωση και συντονισμένη προσπάθεια ξεπουλήματος της μοναδικής μεγάλης βιομηχανίας της χώρας. Ήδη, η διοίκηση, προσπαθώντας να γράψει τις τελευταίες σελίδες της ιστορικής βιομηχανίας, έχει βγάλει προκήρυξη για να ξεπουλήσει όλα τα ακίνητα του Ομίλου με εξαίρεση τα δύο αυτά εργοστάσια και του εργοστασίου στο Πλατύ», προσθέτουν.

Όπως σημειώνουν:, «στο εργοστάσιο της εταιρείας στην Ορεστιάδα εργάζονταν πριν από την αναστολή λειτουργίας 47 άτομα, ενώ στις Σέρρες οι εργαζόμενοι ανέρχονταν σε 59».

«Και την ώρα που κλείνουν τα δύο από τα τρία εναπομείναντα εργοστάσια του Ομίλου, με την επεξεργασία των τεύτλων να γίνεται αποκλειστικά στη μονάδα στο Πλατύ Ημαθίας, στη νέα ΚΑΠ εντάσσουν την τευτλοκαλλιέργεια στις συνδεδεμένες ενισχύσεις. Αυτό αποτελεί κοροϊδία!», τονίζουν στη συνέχεια.

«Οι διοικήσεις της ΕΒΖ έχουν περίτρανα αποδείξει την πλήρη ταύτισή τους με τις πολιτικές της συγκυβέρνησης για μείωση της αγροτικής παραγωγής», επισημαίνουν επίσης.

«Ο ΣΥΡΙΖΑ θα συνεχίσει να στηρίζει τους καλλιεργητές τεύτλων, τους εργαζόμενους της ΕΒΖ και τις τοπικές κοινωνίες που βασίζουν την οικονομία τους στην ανάπτυξη της τευτλοκαλλιέργειας, με σκοπό τη διατήρηση μιας από τις τελευταίες βιομηχανίες της Βόρειας Ελλάδας. Υποστηρίζουμε σταθερά την συνέχιση της παραγωγικής δραστηριότητας και την ανάπτυξης της βιομηχανίας με τη λειτουργία του συνόλου των εργοστασίων και την παραμονή της υπό δημόσιο έλεγχο, ενώ έχουμε ήδη καταθέσει τις προτάσεις μας για την εξυγίανση και την παραγωγική και λειτουργική ανασυγκρότηση του Ομίλου», καταλήγουν στη δήλωσή τους.

Σχόλια

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Loading…

0

Πέρα από την ανάπτυξη. Του Γιάννη Μάργαρη και της Έλενας Παπαδοπούλου

Το “βαθύ κράτος” στη σημερινή Ελλάδα και η Ακροδεξιά. Μια συζήτηση