ΣΥΡΙΖΑ: Προσήχθησαν επειδή θέλησαν να υψώσουν πανό στην παρέλαση

«Την παράνομη και αυθαίρετη διπλή προσαγωγή από περιπολικά της αστυνομίας, της συζύγου του πλοιάρχου Γιώργου Σκαλίμη, ομήρου επί οκτάμηνο στα χέρια Σομαλών πειρατών, πριν και κατά τη διάρκεια της μαθητικής παρέλασης για το ΟΧΙ στο Σύνταγμα», καταγγέλλει ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Θ. Δρίτσας.

“Με έκπληξη πληροφορήθηκα σήμερα το πρωί από την οικογένεια Σκαλίμη ότι η κυρία Μαρία Σκαλίμη, σύζυγος του απαχθέντος και κρατούμενου επί οκτάμηνο από Σομαλούς πειρατές πλοιάρχου, καθώς και φίλοι της οικογένειας προσήχθησαν δύο φορές στο αστυνομικό τμήμα Συντάγματος προκειμένου να εμποδιστούν να ανοίξουν πανό με το σύνθημα «Σώστε τον Έλληνα πλοίαρχο Γ. Σκαλίμη από τους Σομαλούς πειρατές»”, ανέφερε ο Θ. Δρίτσας. 
Όπως τονίζει σε ανακοίνωσή του σε επαφή που είχε με το αστυνομικό τμήμα Συντάγματος “διαπίστωσε ότι η προσαγωγή δεν είχε καμία νομική αιτιολογία, αφού τόσο η κα Σκαλίμη όσο και οι φίλοι της οικογένειας, ούτε διέπραξαν κάποιο αδίκημα ούτε η πρόθεση τους να αναρτήσουν το πανό αντίκειται στη νομοθεσία καθώς και ότι οι εντολές εδίδοντο από τα ηγετικά κλιμάκια της αστυνομίας που είχαν την επιχειρησιακή ευθύνη για την παρέλαση”.
Ο ίδιος προσθέτει ότι επιχείρησε να επικοινωνήσει με τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη Χρήστο Παπουτσή, ωστόσο κάτι τέτοιο στάθηκε αδύνατο και ζήτησε από το γραφείο του να διαβιβαστεί προς εκείνον η έντονη διαμαρτυρία του για το γεγονός.
“Αναμφισβήτητα, η ενέργεια της προσαγωγής της κυρίας Σκαλίμη και τριών ακόμα προσώπων που τη συνόδευαν καθώς και της παρεμπόδισης ανάρτησης του πανό, εκθέτει όχι μόνο την ηγεσία της Ελληνικής Αστυνομίας και του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη αλλά συνολικά την Ελληνική Πολιτεία.”, τονίζει ο Θ. Δρίτσας και καλεί την κυβέρνηση να συνεχίσει να καταβάλλει τη μέγιστη δυνατή προσπάθεια για την απελευθέρωση του Έλληνα ναυτικού και “όχι να επιδίδεται σε αυθαίρετες ενέργειες σε βάρος μίας γυναίκας που προσπαθεί να σώσει τον άντρα της και αναζητά κάθε τρόπο για να εκφράσει την αγωνία της και να ευαισθητοποιήσει την Ελληνική κοινωνία και τις αρμόδιες αρχές”

Σχόλια

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Loading…

0

Ένας αγνοούμενος από χείμμαρο στη Θέρμη, σώος βρέθηκε ο δέυτερος

Πολυμελή τουλάχιστον 1.550 τμήματα καταγγέλλει η ΟΛΜΕ