ΣΥΡΙΖΑ – ΚΚΕ στο πλευρό των εργαζομένων της ΕΡΤ

Για κυβέρνηση που τελεί σε πανικό και είναι αποφασισμένη να διαλύσει τη δημόσια τηλεόραση παρά τις διεθνείς και τις εγχώριες αντιδράσεις κάνει λόγο ο ΣΥΡΙΖΑ σε ανακοίνωσή του.

Στην ανακοίνωση του γραφείου Τύπου αναφέρεται: “Η κυβέρνηση, τελώντας σε πανικό, είναι αποφασισμένη να διαλύσει τη δημόσια τηλεόραση και να προχωρήσει στις απολύσεις των εργαζομένων της, παρά τις αντιδράσεις της πλειοψηφίας της ελληνικής κοινωνίας και τον διεθνή αρνητικό αντίκτυπο που έχουν οι ενέργειές αυτές. Μια ενδεχόμενη επιχείρηση των αστυνομικών δυνάμεων θα αποτελέσει άλλη μια ακραία έκφραση αυταρχισμού και αδιαλλαξίας, αλλά και ένα χτύπημα στην ίδια τη δημοκρατία” και καταλήγει σημειώνοντας ότι ο ΣΥΡΙΖΑ στηρίζει τους αγώνες των εργαζομένων της ΕΡΤ και θα υπερασπιστεί τη δημόσια τηλεόραση.

Οι εργαζόμενοι της ΕΡΤ πρέπει να αντιπαλέψουν την πολιτική της κυβέρνησης και το κλίμα τρομοκρατίας που προσπαθεί να διαμορφώσει αναφέρεται σε ανακοίνωση του ΚΚΕ με αφορμή τις εξελίξεις στο δημόσιο φορέα και την πρόσφατη ανακοίνωση του υπουργείου Οικονομικών που καλεί σε εκκένωση του κτιρίου.

“Με όπλο την απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας η κυβέρνηση προχωρά στο κλείσιμο της σημερινής ΕΡΤ και σε απολύσεις εργαζομένων. Ο προσδιορισμός 2.000 θέσεων για τον μεταβατικό φορέα δεν συνεπάγεται την κατοχύρωση αυτών των εργαζομένων” επισημαίνει το ΚΚΕ προσθέτοντας ότι “για τους περισσότερους από αυτούς απλά σηματοδοτεί την αναβολή της απόλυσής τους”.

Νέο κάλεσμα έχουν κάνει οι εργαζόμενοι στην ΕΡΤ για μαζική συγκέντρωση στο ραδιομέγαρο το Σάββατο το απόγευμα, εν μέσω πολιτικής κρίσης και απειλών του Υπουργείου Οικονομικών για εκκένωση των κτιριακών εγκαταστάσεων της ΕΡΤ.

Σχόλια

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Loading…

0

«Δεν σταματάμε αν δεν ανοίξει όλη η ΕΡΤ» λένε οι εργαζόμενοι

Καθεστώς μόνιμης κατάστασης… έκτακτης ανάγκης