ΣΥΡΙΖΑ για Δένδια: Είσαι προβοκάτορας

O υπουργός δεν ανασκεύασε τις χθεσινές δηλώσεις με τις οποίες συνέδεε την αξιωματική αντιπολίτευση με φαινόμενα ήπιας μορφής τρομοκρατίας, ωστόσο δήλωσε ξεκάθαρα πως επιμένει στις δηλώσεις του για τους δικαστές.

Από την άλλη ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ Παναγιώτης Λαφαζάνης χαρακτήρισε τον κ. Δένδια «προβοκάτορα»

«Θα σας καλέσουμε την ύστατη στιγμή να ανακαλέσετε αυτά που είπατε επί της ουσίας.. Οτιδήθεν ο ΣΥΡΙΖΑ βρίσκεται σε μία μετάβαση προς τη δημοκρατική νομιμότητα. Δεν θα μας δώσετε εσείς πιστοποιητικά δημοκρατικής νομιμότητας! Δεν βρισκόμαστε σε μετάβαση. Έχουμε την ιστορία μας και είναι πολύ γνωστή», είπε ο κ. Λαφαζάνης.

Οι δηλώσεις και η στάση του υπουργού Δημόσιας Τάξης, Νίκου Δένδια, ήταν η αφορμή για την αποχώρηση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ από τη συνεδρίαση της Διαρκούς Επιτροπής Δημόσιας Διοίκησης, Δημόσιας Τάξης και Δικαιοσύνης.

Όπως αναφέρει σε ανακοίνωση του ο ΣΥΡΙΖΑ, «στην αρμόδια θεσμική διαδικασία της διαρκούς επιτροπής της Βουλής, παρόντος του Υπουργού Προστασίας του Πολίτη, κ. Δένδια, ο Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ, Π. Λαφαζάνης έθεσε εκ μέρους του κόμματος ζήτημα παραίτησης του Υπουργού, με αφορμή τις χθεσινές απαράδεκτες δηλώσεις του σε τηλεοπτική εκπομπή με τις οποίες συνδέει εμμέσως τον ΣΥΡΙΖΑ-EKM με τα φαινόμενα τρομοκρατίας και επίσης τον ισχυρισμό ότι ως κόμμα ο ΣΥΡΙΖΑ-EKM βρίσκεται σε μετάβαση προς τη νομιμότητα!».

Επίσης, συνεχίζει ο ΣΥΡΙΖΑ, «ο Π. Λαφαζάνης αναφέρθηκε σχετικά με τις δηλώσεις του ιδίου Υπουργού εναντίον δικαστικών λειτουργών που εγκαλούνται για τη στάση τους σε συναφείς υποθέσεις τρομοκρατίας».

Καταλήγοντας, ο ΣΥΡΙΖΑ εξηγεί ότι οι βουλευτές της Κ.Ο που συμμετέχουν στην επιτροπή, αποχώρησαν σε ένδειξη διαμαρτυρίας:

«Ζητήθηκε η δημόσια ανασκευή των δηλώσεων με αφορμή την ειδική συζήτηση για την αστυνομία που εκτυλίσσεται στη Διαρκή Επιτροπή. Ο κ. Δένδιας όχι μόνο δεν ανασκεύασε τις δηλώσεις του, αλλά πυροδότησε περαιτέρω την πολιτική αντιπαράθεση. Με βάση την εκτίμηση για την συμπεριφορά του Υπουργού, το σύνολο των βουλευτών της Κ.Ο. που συμμετέχουν στην διαρκή επιτροπή αποχώρησε σε ένδειξη διαμαρτυρίας.

Σχόλια

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Loading…

0

Το ΚΚΕ καταδικάζει την απόφαση για την απεργία των ΜΜΜ

Κατεβάζουν από τα ράφια τις «50 αποχρώσεις του γκρι»