ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ: Τα γεγονότα στην ΑΣΟΕΕ αποτελούν ευθεία επίθεση στη δημοκρατική λειτουργία των Πανεπιστημίων

 

Σε Ανακοίνωση Τύπου που εξέδωσε το Τμήμα Παιδείας του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ για τα σημερινά γεγονότα στην ΑΣΟΕΕ αναφέρονται τα εξής:

Ανά πάσα στιγμή, ακόμα και μέσα στις γιορτές των Χριστουγέννων, και ενώ τα Πανεπιστήμια δεν λειτουργούν, η κυβέρνηση, με τους κατασταλτικούς της μηχανισμούς ψάχνει αφορμές για να επιτεθεί στους πολιτικούς χώρους που δραστηριοποιούνται στο εσωτερικό του πανεπιστήμιου, παραβιάζοντας το άσυλο με πρόσχημα την δήθεν πάταξη του παρεμπορίου.

Ο κ. Δένδιας συνεχίζει την επιχείρηση εμπέδωσης της τρομοκρατίας σε κάθε συλλογικότητα στο κέντρο της Αθήνας που δεν ευθυγραμμίζεται με τα πρότυπα της Χρυσής Αυγής. Σε αυτό ακριβώς το πλαίσιο εντάσσονται τα γεγονότα που έλαβαν χώρα στην ΑΣΟΕΕ με πρωταγωνιστές δυνάμεις της αστυνομίας, διμοιρίες των ΜΑΤ και αστυνομικούς με πολιτικά, οι οποίοι εισέβαλαν στο κτίριο και κάνανε «φύλο και φτερό» γραφεία φοιτητικών νεολαιών, απειλώντας με προσαγωγές .

Πρόκειται για μια ακόμα ευθεία επίθεση στα δημοκρατικά δικαιώματα, στο άσυλο, στη δημοκρατική λειτουργία των Πανεπιστημίων.

Ανακοίνωση εξέδωσε και η Νεολαία Συνασπισμού:

“Η εισβολή της αστυνομίας στο χώρο του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών, με πρόσχημα την πάταξη του παραεμπορίου, αποτελεί ευθεία στοχοποίηση της πολιτικής ζωής και των συνδικαλιστικών ελευθεριών, αφού οι αστυνομικές δυνάμεις και ο εισαγγελέας κατέληξαν να εισβάλλουν στα γραφεία των φοιτητικών παρατάξεων. Η καταπάτηση του ασύλου, η παρεμπόδιση μελών του Διοικητικού Συμβουλίου του Φοιτητικού Συλλόγου ” Σωτήρης Πέτρουλας” να εισέλθουν στο χώρο, οι τραμπουκισμοί και οι απειλές για προσαγωγές από δυνάμεις των ΜΑΤ σε φοιτητές που συγκεντρώθηκαν απ’ έξω, αποτελούν πρωτόγνωρα φαινόμενα για την πανεπιστημιακή κοινότητα συνολικά.

Οι κινήσεις αυτές αποτελούν δείγμα ακραίου αυταρχισμού από την πλευρά της κυβέρνησης και παραπέμπουν σε άλλες εποχές. Η αξιοποίηση «ευρημάτων» για να δημιουργηθεί μια εικόνα «ανομίας», μοναδικό στόχο έχει την κατασυκοφάντηση του Δημοσίου Πανεπιστημίου, ενισχύοντας την ατζέντα της ακροδεξιάς και ουδεμία σχέση έχουν με την πραγματικότητα.

Καλούμε το φοιτητικό κίνημα να υπερασπιστεί τα δικαιώματα που κατακτήθηκαν με αίμα και αγώνες χιλιάδων. Η αστυνομική αυθαιρεσία και η καταστολή δε θα γίνουν η δική μας καθημερινότητα.”

Σχόλια

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Loading…

0

Πυρπολήθηκε κτίριο του πανεπιστημίου του Καΐρου

Αγρίνιο:Αποδοκιμάστηκαν οι χρυσαυγίτες από κατοίκους