ΣΥΡΙΖΑ: Ακυρώστε την αποστολή ελλήνων στρατιωτικών στο Μάλι

“Είναι επικίνδυνο αλλά και αδιανόητο ακόμη μια φορά η Ελλάδα να μετατρέπεται σε “ουραγό -σύμμαχο” σε μια πολυεθνική πολεμική και τυχοδιωκτική περιπέτεια που αποσκοπεί στην επιστροφή των αποικιοκρατών στο πολύπαθο Μάλι”, τονίζει το Τμήμα Εξωτερικής και Αμυντικής Πολιτικής του ΣΥΡΙΖΑ/ΕΚΜ.

Το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης καταγγέλλει πως η ευρωπαϊκή και αμερικανική στρατιωτική επέμβαση στο Μάλι απειλεί να μετατρέψει την ζώνη της Σαχάρας σε ένα νέο Αφγανιστάν, με απόλυτη καταστροφή για τους λαούς της περιοχής και πρέπει να σταματήσει αμέσως.

Ο ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ καλεί την ελληνική κυβέρνηση να ακυρώσει την αποστολή στρατιωτικών συμβούλων στο Μάλι και να μην συμμετέχει σε καμία άλλη κλιμάκωση “σε μια περιοχή του κόσμου, απ’ όπου διαφαίνεται ότι οι ιμπεριαλιστικές δυνάμεις σχεδιάζουν την έναρξη νέων σφαιρών επιρροής, με νεοαποικιακά χαρακτηριστικά”, αναφέρει η ανακοίνωση.

“Οι λαοί της Αφρικής μπορούν να λύσουν μόνοι τους τα προβλήματα της ηπείρου τους. Αρκετά πια με την “εκπαίδευση” από παλαιούς και νέους αποικιοκράτες” δηλώνει ο ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ.

Σχόλια

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Loading…

0

Α. Τσίπρας: Σαμαράς και Βενιζέλος συγκαλύπτουν το σκάνδαλο

Χωρίς Μετρό σήμερα και αύριο η Αθήνα