Σύντομα η πώληση των ΟΛΠ-ΟΛΘ

Με την επίσπευση των διαδικασιών αποκρατικοποίησης του ΟΛΠ, του ΟΛΘ, των Κρατικών Λαχείων και άλλων δημόσιων επιχειρήσεων θα επιχειρήσει η κυβέρνηση να αντισταθμίσει τις όποιες απώλειες (εισπρακτικές, εντυπώσεων και άλλες) που δημιούργησε η εμπλοκή στην πώληση της ΔΕΠΑ.

Αυτό προκύπτει από δηλώσεις του προέδρου του ΤΑΙΠΕΔ κ. Στ. Σταυρίδη στην εφημερίδα «Wall Street Journal», στις οποίες τονίζει ότι η πώληση του ΟΛΠ θα μπορούσε δυνητικά να συμβάλει στην κάλυψη ενός μεγάλου μέρους της εκτιμώμενης υστέρησης 1 δισ. ευρώ από τον στόχο για τα έσοδα από αποκρατικοποιήσεις το 2013, που προβλέπεται στο μνημόνιο.

Ειδικότερα η αποκρατικοποίηση του ΟΛΠ και άλλων δημόσιων επιχειρήσεων μπορεί να επισπευσθεί και να ολοκληρωθεί το τρέχον έτος, σύμφωνα με τον πρόεδρο του ΤΑΙΠΕΔ, παρά το γεγονός ότι η διάθεση του 74% των μετοχών του Οργανισμού, που ανήκουν στο ελληνικό Δημόσιο, είχε σχεδιασθεί αρχικά να γίνει το 2014. Η πώληση μπορεί μάλιστα να περιλαμβάνει και την παραχώρηση του μάνατζμεντ για μία περίοδο 30 έως 40 ετών.

Το λιμάνι «είναι μία ώριμη εναλλακτική, οι Κινέζοι επενδυτές έχουν ήδη παρουσία εκεί και πρόσφατα ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς επισκέφθηκε την Κίνα» δήλωσε ο κ. Σταυρίδης, προσθέτοντας: «Εχουμε αρκετές εναλλακτικές επιλογές. Εως το τέλος του επόμενου μήνα θα έχουμε πάρει την τελική απόφαση».

Πέραν αυτού, ο κ. Σταυρίδης τόνισε ότι άλλες αποκρατικοποιήσεις που μπορούν να επισπευσθούν περιλαμβάνουν τον Οργανισμό Λιμένος Θεσσαλονίκης, ένα ποσοστό 6% μετοχών του ΟΤΕ που ανήκουν στο ελληνικό Δημόσιο και τη συμμετοχή του κράτους κατά σχεδόν ένα τρίτο στο μετοχικό κεφάλαιο των ΕΛΠΕ (Ελληνικά Πετρέλαια).

Σχόλια

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Loading…

0

Διακόπτονται οι συζητήσεις με την Ελλάδα ανακοίνωσε η τρόικα

Διέγραψε την πρώτη διαδικτυακή εκπομπή της Χρυσής Αυγής το Youtube