Συνέντευξη τύπου του Αλέξη Τσίπρα στη ΔΕΘ

Με ένα σχόλιο για την εμφάνιση του πρωθυπουργού στη ΔΕΘ το προηγούμενο Σαββατοκύριακο ξεκίνησε τις σημερινές του δηλώσεις ο πρόεδρος του Συνασπισμού Αλέξης Τσίπρας. Χαρακτήρισε τον Γιώργο Παπανδρέου ως έναν άνθρωπο εκτός πραγματικότητας που υποτιμά βαθύτατα τα προβλήματα του μέσου Έλληνα πολίτη και συνέχισε λέγοντας ότι “κάθε του πρόταση ήταν διαποτισμένη από την εμφανή προσπάθεια να εξωραίσει την πραγματικότητα, λές και η πρόσδεση της χώρας στο ΔΝΤ δεν καταστρέφει ολοκληρωτικά την οικονομία και την κοινωνία”.

 Στη συνέχεια αναφέρθηκε στη δύσκολη οικονομική κατάσταση που βιώνουν οι χαμηλόμισθοι και στις παραχωρήσεις που γίνονται από τη μεριά της κυβέρνησης στο κεφάλαιο, τις τράπεζες και τους μεγάλους ξένους επενδυτές.
 “Το μήνυμα μας προς τους εργαζόμενους, τους κοινωνικά αδύναμους, τους νέους είναι ότι κάθε ανοχή απέναντι στην κυβέρνηση του Μνημονίου πρέπει να σταματήσει εδώ”, τόνισε ο Αλέξης Τσιπρας στη συνέχεια και ζήτησε ο λαός να δώσει “ένα ηχηρό χαστούκι στα δύο μεγάλα κόμματα εξουσίας και στις δυνάμεις που στηρίζουν ή ανέχονται την κατασροφή της χώρας από το μνημόνιο”.
 Στις ερωτήσεις των δημοσιογράφων υπεραμύνθηκε την επιλογή Μητρόπουλου στην περιφέρεια της Αθήνας, αλλά και το γενικότερο πολιτικό σχέδιο της διείσδυσης στην εκλογική βάση του ΠΑΣΟΚ, χαιρετίζοντας την απόφαση 600 στελεχών του ΠΑΣΟΚ να καταδικάσουν το μνημόνιο.
  Απαντώντας τέλος σε ερωτήσεις αναφορικά με τα εσωτερικά ζητήματα του ΣΥΡΙΖΑ, διαμήνυσε ότι το αριστερό συμμαχικό σχήμα «αποτελεί κοινωνική ανάγκη» και προανήγγειλε την ανακοίνωση όλων των βασικών υποψηφίων για τις εκλογές του Νοεμβρίου έως τη Δευτέρα. Επιπλέον, επισήμανε πως αποτελεί «καθαρά πολιτική επιλογή» της Ανανεωτικής Πτέρυγας να αποχωρήσει από το ΣΥΝ, συμπληρώνοντας: «η ιστορία θα κρίνει».

Σχόλια

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Loading…

0

ΓΕΝΟΠ: Απορρίπτει το σενάριο του ιδιοκτησιακού διαχωρισμού των δικτύων μεταφοράς

Περισσότερα από 200 φορτηγά στους δρόμους της Θεσσαλονίκης