Συνεδριάζει σήμερα το υπουργικό συμβούλιο για τον προϋπολογισμό

Τον προϋπολογισμό του 2011 θα συζητήσει σήμερα το υπουργικό συμβούλιο υπό την προεδρία του πρωθυπουργού. Θα συζητηθούν επίσης και τα νομοσχέδια που αφορούν στη σύσταση Ταμείου Επιχειρηματικότητας και Ανάπτυξης, στη διαδικασία επίλυσης συλλογικών διαφορών αλλά και στην ίδρυση υπηρεσίας ασύλου και πρώτης υποδοχής.

    Οι τελικές αποφάσεις για τον νέο προϋπολογισμό ελήφθησαν χθες, Τετάρτη, σε συνάντηση του υπουργού Οικονομικών Γιώργου Παπακωνσταντίνου με τους αξιωματούχους της τρόικας, στην οποία συμμετείχε ο πρώην αντιπρόεδρος της ΕΚΤ και νυν σύμβουλος του πρωθυπουργού, Λουκάς Παπαδήμος. Σύμφωνα με ανώτερο παράγοντα του υπουργείου, η επιπλέον δημοσιονομική προσαρμογή, μετά την αναθεώρηση από τη Eurostat των στοιχείων για το έλλειμμα, θα γίνει εξ ολοκλήρου το 2011 και το έλλειμμα πρέπει να μειωθεί από τα 22 δισ. ευρώ στα 17 δισ. ευρώ.

    «Η κυβέρνηση αποκλείει περικοπή μισθών, συντάξεων και άλλους φόρους», τόνισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιώργος Πεταλωτής, θέλοντας να βάλει “φρένο” στη “μετρολογία”, με αφορμή την κατάθεση του Προϋπολογισμού, ο οποίος θα εξεταστεί στην σημερινή συνεδρίαση του Υπουργικού Συμβουλίου.
   

    «Η Ελλάδα θα επιβιώσει και θα προχωρήσει μπροστά. Δεν υπάρχει περίπτωση αναδιάρθρωσης του χρέους ή πτώχευσης» ανέφερε, μεταξύ άλλων, ο πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου σε συνέντευξή του στο BBC, τονίζοντας ότι στόχος του είναι να σώσει την Ελλάδα χωρίς, όπως είπε, «να έχω πρόβλημα αν δεν επανεκλεγώ».

Πηγή: ΑΠΕ

Σχόλια

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Loading…

0

Εφημερίδες!!!!

Κίνηση για την ανασυγκρότηση του ΕΣΥ-Θεσσαλονίκη: Η υγεία είναι δικαίωμα για όλους κι όχι εμπόρευμα πολυτέλειας για λίγους