Συνεδριάζει απόψε η Εκτελεστική Επιτροπή της ΓΣΕΕ

Συνεδριάζει απόψε μετά τη σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών, η Εκτελεστική Επιτροπή της ΓΣΕΕ προκειμένου να καθορίσει την περαιτέρω στάση της με βάση τις εξελίξεις όπως αυτές θα έχουν διαμορφωθεί.

Αναλυτικά, η ανακοίνωση:

” ΓΣΕΕ συνεχίζει να βρίσκεται στο πλευρό των εργαζομένων της ΕΡΤ όπως έπραξε από την πρώτη στιγμή που ανακοινώθηκε η πραξικοπηματική απόφαση της Κυβέρνησης να βάλει λουκέτο στη δημόσια Ελληνική Ραδιοφωνία Τηλεόραση.

H επαίσχυντη Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου θέτει ευθέως ζητήματα παραβίασης των Δημοκρατικών Κανόνων και θεσμικής λειτουργίας καθώς εκτός από το «μαύρο» αφορά και άλλες δημόσιες επιχειρήσεις, την περιουσία τους, το μέλλον τους.

Η αντίδραση και ο αγώνας μας δεν αφορά μόνο στην ΕΡΤ.

Αφορά σε όλες τις δημόσιες – κοινωνικές επιχειρήσεις.

ΑΦΟΡΑ ΟΜΩΣ ΠΡΩΤΙΣΤΩΣ ΣΤΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΠΟΥ ΒΑΝΑΥΣΑ-ΑΥΤΑΡΧΙΚΑ-ΕΤΣΙΘΕΛΙΚΑ παραβιάζεται από την Εκτελεστική Εξουσία.

Η Εκτελεστική Επιτροπή της Συνομοσπονδίας θα συνεδριάσει μετά τη σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών για να καθορίσει την περαιτέρω στάση της με βάση τις εξελίξεις όπως αυτές θα έχουν διαμορφωθεί.

Εάν η Κυβέρνηση δεν πάρει πίσω την Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου η οποία αφορά κυρίως τη δημοκρατική λειτουργία της Εκτελεστικής Εξουσίας και το κλείσιμο δεκάδων οργανισμών κοινής ωφέλειας είναι προφανές ότι προκαλεί τη Συνομοσπονδία και τα συνδικάτα να ενεργοποιήσουν αποφάσεις για κινητοποιήσεις.

Ο αγώνας για την ανατροπή των αντιδημοκρατικών πρακτικών και των πολιτικών που «στραγγαλίζουν» τους εργαζόμενους, τους συνταξιούχους, τους ανέργους, θα συνεχιστεί όσο και αν χρειαστεί”

Σχόλια

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Loading…

0

Απεργοσπάστης ο Αγγελιοφόρος -Ανακοίνωση ΕΣΗΕΜΘ

Αναστολή της έξωσης προσωρινά για το Κρατικό ωδείο Θεσσαλονίκης