Συνεδρίασε το Κυβερνητικό Συμβούλιο Μεταρρύθμισης

Συνεδρίασε σήμερα το Κυβερνητικό Συμβούλιο Μεταρρύθμισης υπό την προεδρία του Πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά και με την συμμετοχή των υπουργών Οικονομικών Γιάννη Στουρνάρα, Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης Αντώνη Μανιτάκη, Εσωτερικών Ευριπίδη Στυλιανίδη, Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας, Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων Κωστή Χατζηδάκη, Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής Ευάγγελου Λιβιεράτου, καθώς και του Υφυπουργού Δ.Μ.&Η.Δ. Μανούσου Βολουδάκη και του Προϊστάμενου του Γραφείου Ειδικών Πολιτικών της Γενικής Γραμματείας του Πρωθυπουργού Δημήτρη Βαρτζόπουλου

Όπως σημειώνεται σε σχετική ανακοίνωση, το Κυβερνητικό Συμβούλιο Μεταρρύθμισης αξιολόγησε την πορεία της Διοικητικής Μεταρρύθμισης, καθώς και το έργο που έχει συντελεστεί για την αναδιάρθρωση της δημόσιας διοίκησης. Συζήτησε και ενέκρινε επιπλέον, τον προγραμματισμό για το 2013 που περιλαμβάνει την αξιολόγηση των δομών και τον φορέων του Δημοσίου, την αξιολόγηση του προσωπικού, το Πρόγραμμα Κινητικότητας, την ενίσχυση της πειθαρχικής ευθύνης, το νέο σύστημα ανάδειξης προϊσταμένων και τη μείωση των διοικητικών βαρών.

Στο πλαίσιο της συνεδρίασης, το Κυβερνητικό Συμβούλιο Μεταρρύθμισης. ενέκρινε τις εκθέσεις αξιολόγησης των Υπουργείων Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης και Περιβάλλοντος και Κλιματικής Αλλαγής. Επισημαίνεται ότι οι εκθέσεις αξιολόγησης για το σύνολο των Υπουργείων, θα ολοκληρωθούν τις προσεχείς εβδομάδες.

Στο πλαίσιο της συνεδρίασης ο Υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης Αντώνης Μανιτάκης τόνισε: «Η Κυβέρνηση είναι αποφασισμένη να προχωρήσει και να ολοκληρώσει αυτά τα θεμελιώδη βήματα για τη Διοικητική Μεταρρύθμιση. Το έργο είναι τιτάνιο, και γι’ αυτό επιδιώκουμε να αξιοποιήσουμε όλες τις διαθέσιμες δυνάμεις, να προβούμε σε όλες τις αναγκαίες συνέργειες και συνεργασίες, υπηρετώντας τον ίδιο στόχο. Είναι συνεπώς αναγκαία και αποφασιστικής σημασίας η καλύτερη δυνατή συνεργασία με όλα τα υπουργεία, με τα πολιτικά κόμματα (αυτά που στηρίζουν την κυβέρνηση συνεργασίας αλλά και τα κόμματα της αντιπολίτευσης), με τους ίδιους τους υπαλλήλους προκειμένου να γίνει κτήμα τους το έργο της Διοικητικής Μεταρρύθμισης, και με την Task Force που βρίσκεται δίπλα μας από την πρώτη στιγμή παρέχοντας έμπρακτη αλληλεγγύη, εμπειρία και τεχνογνωσία».

Ο Υφυπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης Μανούσος Βολουδάκης δήλωσε : «Παρουσιάσαμε στον Πρωθυπουργό και το Κυβερνητικό Συμβούλιο Μεταρρύθμισης την ως σήμερα δράση και το σχεδιασμό του Υπουργείου μας για την αναδιοργάνωση της δημόσιας διοίκησης. Συζητήσαμε μεταξύ των άλλων το σχεδιασμό μας για την αποκλειστικά ηλεκτρονική διακίνηση των εγγράφων στη δημόσια διοίκηση, η οποία ήδη είναι πραγματικότητα στο Υπουργείο ΔΙΜΗΔ, και επεκτείνεται σταδιακά εντός του 2013 σε όλα τα Υπουργεία. Συζητήσαμε την ανάγκη διϋπουργικής συνεργασίας στον τομέα αυτό, μέσω της Επιτροπής Συντονισμού της Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης, η οποία έχει συγκροτηθεί με εντολή του Πρωθυπουργού και Πράξη του Υπουργικού Συμβουλίου. Οι νέες τεχνολογίες είναι βασικό μας όπλο για την καταπολέμηση της γραφειοκρατίας, και το αξιοποιούμε στο μέγιστο δυνατό βαθμό».

«Στόχος είναι η ανάπτυξη» τόνισε ο Αντώνης Σαμαράς σε συνομιλία που είχε με δημοσιογράφους. Ο πρωθυπουργός ανέφερε ότι, το 2013 είναι έτος αξιολόγησης υπηρεσιών και ικανοτήτων, ώστε το κράτος να γίνει αποτελεσματικότερο.

«Με τη συμμετοχή και των ίδιων των δημοσίων υπαλλήλων, όλοι μαζί, μπορούμε να ανταποκριθούμε στις ανάγκες για αναδιοργάνωση του κράτους και εξυπηρέτηση του πολίτη» συνέχισε ο κ. Σαμαράς ο οποίος εξέφρασε την ικανοποίησή του για τη συνάντηση που είχε με την ηγεσία του υπουργείου.

Τέλος, ο πρωθυπουργός, ύστερα από σχετική ερώτηση, σημείωσε ότι δεν έγινε κουβέντα για απολύσεις, αλλά για αξιολόγηση.

Σχόλια

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Loading…

0

ΑΔΕΔΥ-ΓΣΕΕ: Καλέσματα για τις απεργιακές συγκεντρώσεις

Άλλη μία παραίτηση από τους Ανεξάρτητους Έλληνες