Συνεχίζουν στην ΕΡΤ- Υπόμνημα της ΠΟΣΠΕΡΤ στο ΣτΕ

Συνεχίζουν τον αγώνα ενάντια στο λουκέτο της ΕΡΤ οι εργαζόμενοι στην Αθήνα, την Θεσσαλονίκη αλλά και στην περιφέρεια.

Ταυτόχρονα σε εξέλιξη βρίσκονται και οι διαπραγματεύσεις των οργάνων των εργαζομένων με τον νέο υφυπουργό για την δημόσια τηλεόραση Παντελή Καψή. Η Γενική Συνέλευση των Δημοσιογράφων της ΕΡΤ, με τη σύμφωνη γνώμη της ΠΟΣΠΕΡΤ ομόφωνα απορρίπτει την πρόταση του κ. Καψή.

Χθες η ΠΟΣΠΕΡΤ και ο πρόεδρός της Παναγιώτης Καλφαγιάννης κατέθεσαν στον αρχαιότερο αντιπρόεδρο του Συμβουλίου της Επικρατείας, Σωτ. Ρίζο, υπόμνημα με το οποίο ζητούν από τον υπουργό Οικονομικών Γιάννη Στουρνάρα και τον υφυπουργό στον πρωθυπουργό Σίμο Κεδίκογλου να συμμορφωθούν προς την απόφαση της Επιτροπής Αναστολών του Ανωτάτου Ακυρωτικού Δικαστηρίου που διατάσσει την άμεση επαναλειτουργία του κρατικού ραδιοτηλεοπτικού φορέα. Το υπόμνημα αναμένεται να εξεταστεί σήμερα.   

Οι εργαζόμενοι επίσης συνάντησαν το ΓΓ του ΚΚΕ Δημήτρη Κουτσούμπα, ο οποίος  εξέφρασε  για μια ακόμη φορά  την αλληλεγγύη  στους εργαζόμενους της ΕΡΤ και τη σταθερή θέση για   να καταργηθεί εδώ και τώρα η Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου που οδήγησε στο κλείσιμο της ΕΡΤ και σε μαζικές απολύσεις των εργαζομένων και που  όσο είναι σε ισχύ ανοίγει τον δρόμο για απολύσεις σε όλο τον ευρύτερο δημόσιο τομέα. Ήδη έχουν πάρει σειρά τα Ελληνικά Αμυντικά Συστήματα καθώς και άλλοι οργανισμοί του Δημοσίου, όπως  δήλωσε ο Γ.Γ. του ΚΚΕ. Ο κ. Κουτσούμπας σημείωσε ότι το ΚΚΕ διαφωνεί με τις προτάσεις της κυβέρνησης για το μεταβατικό σχήμα, γιατί «θα αποτελέσει το όχημα για νέες απολύσεις, για καταπάτηση δικαιωμάτων των εργαζομένων και για δυσμενή αλλαγή μιας σειράς εργασιακών σχέσεων και κατακτήσεων, που έχουν οι εργαζόμενοι στον χώρο της κρατικής ραδιοτηλεόρασης» επίσης τόνισε ότι «η κρατική Ραδιοτηλεόραση πρέπει να ανοίξει εδώ και τώρα με διασφάλιση των δικαιωμάτων όλων των εργαζομένων, χωρίς απολύσεις».

Από την πλευρά του, ο πρόεδρος της ΠΟΣΠΕΡΤ Παναγιώτης Καλφαγιάννης ενημέρωσε τον κ. Κουτσούμπα «πως θα συνεχίσουμε σταθερά και αταλάντευτα, και πως οι εργαζόμενοι της ΕΡΤ δεν θα γίνουν Ιφιγένεια στη γαλέρα της καταπάτησης των εργασιακών σχέσεων στην Ελλάδα».

Επίσης, πραγματοποιήθηκε συνάντηση με αντιπροσωπεία του ΠΑΣΟΚ  που όμως κινείται στην ίδια ρότα με την κυβερνητική πρόταση.

Κατατέθηκε επίσης πρόταση για τη σύσταση Εξεταστικής Επιτροπής από τον ΣΥΡΙΖΑ ζητώντας να διερευνήσει η Βουλή «τις άκρως επιζήμιες για τη Δημοκρατία και το δημόσιο συμφέρον ενέργειες, πράξεις και παραλείψεις, παντός υπευθύνου που σχετίζονται με την απόπειρα βίαιης κατάργησης της ΕΡΤ και την παρεμπόδιση λειτουργίας και εκπομπής της δημόσιας ραδιοτηλεόρασης στην Επικράτεια, καθώς και την ευθεία παραβίαση του συνταγματικού πλαισίου, με την οποία δρομολογήθηκε ο ξαφνικός θάνατος της Δημόσιας Ραδιοτηλεόρασης».

Τέλος, όπως επισημαίνεται σε σχετική ανακοίνωση της ΠΟΣΠΕΡΤ, οι εργαζόμενοι απαιτούν από την κυβέρνηση των δύο κομμάτων, ΝΔ και ΠΑΣΟΚ, “που πρίν ένα χρόνο απέρριπταν το σχέδιο Μόσιαλου  να μην προχωρήσουν σε νέο πραξικόπημα φέρνοντας το ως νομοσχέδιο στη βουλή και μάλιστα με τη διαδικασία του κατεπείγοντος και συνεχίζουν να απαιτούν να εφαρμοστεί επιτελούς η συνταγματική νομιμότητα όπως ζητά και η παγκόσμια  κοινότητα!”.

Οι εργαζόμενοι παραμένουν σταθερά στη θέση ότι  δεν δέχονται  καμιά μεταβατική περίοδο  και συνεχίζουν τον  αγώνα για να ανοίξει τώρα η ΕΡΤ με πλήρες πρόγραμμα ως να μην έκλεισε μια μέρα, χωρίς απολύσεις, χωρίς κανένα δικαίωμα χαμένο.

Καψής: Συζητάμε αλλά ο χρόνος τελειώνει

Συζητάμε αλλά ο χρόνος τελειώνει, διεμήνυσε ο υφυπουργός Δημόσιας Ραδιοτηλεόρασης Παντελής Καψής μιλώντας στον Βήμα 99,5.

Συμφωνα με τον κ. Καψή, από την πλευρά των συμφερόντων των εργαζομένων δεν υπάρχει καλύτερη λύση από αυτή που προτείνει η κυβέρνηση.

Ο ίδιος εξέφρασε την άποψη ότι η πλειονότητα των υπαλλήλων θέλει να βρεθεί λύση, αλλά εμποδίζεται «από τις γνωστές δυσκαμψίες συνδικαλιστικού και πολιτικού χαρακτήρα».

«Θα προσπαθήσω μέχρι τέλους να το πετύχω, αλλά υπάρχει η απόφαση του ΣτΕ και δυστυχώς πολύ σύντομα θα πρέπει να βρεθεί άλλη λύση, αν δεν μπορέσουμε να τα βρούμε» συμπλήρωσε.

Ερωτηθείς για το πόσο σύντομα θα εκπέμψει πρόγραμμα η δημόσια ραδιοτηλεόραση, εφόσον υπάρξει συμφωνία με τους εργαζόμενους, ο κ. Καψής απάντησε ότι ίσως είναι «υπόθεση ωρών».

Αναφερόμενος στο ύψος των αποζημιώσεων των εργαζομένων, ο κ. Καψής δήλωσε ότι είναι δίκαιο να λάβουν αποζημίωση ως απολυμένοι, βάσει του Ενιαίου Μισθολογίου, σημειώνοντας παράλληλα πως προωθείται σχετική τροπολογία στη Βουλή.

Σχετικά με το προσωπικό που θα στελεχώσει τη νέα δημόσια ραδιοτηλεόραση, ο υφυπουργός ανέφερε ο αριθμός των υπαλλήλων θα προκύψει από τη μελέτη αναδιοργάνωσης, η οποία θα γίνει μέσα στο καλοκαίρι, αλλά «ασφαλώς θα είναι λιγότεροι από σήμερα».

Τέλος, ερωτηθείς για το οργανόγραμμα του νέου σχήματος, ο κ. Καψής δήλωσε ότι «έχει γίνει προεργασία, αλλά χρειάζεται δουλειά», ενώ για το θέμα της μοριοδότησης των εργαζομένων τόνισε ότι θα γίνει «στο πλαίσιο των νόμων και του Συντάγματος».

 

Το τηλεοπτικό πρόγραμμα της ΕΡΤ για σήμερα Πέμπτη 4 Ιουλίου

Για 24η ημέρα η ΕΡΤ εκπέμπει κανονικά τηλεοπτικό και ραδιοφωνικό πρόγραμμα, τόσο αναλογικά, όσο και μέσω διαδικτύου, ενώ υπάρχει συνεχής ενημέρωση μέσω διαδικτύου από την ιστοσελίδα www.ertopen.com.

Περισσότερες πληροφορίες για τη θέαση κι ακρόαση της ΕΡΤ στη «Λίστα Αναμεταδόσεων ΕΡΤ & Συχνοτήτων ΕΡΑ», που ανανεώνεται διαρκώς από το ίδιο το κοινό, με συλλογικές διαδικασίες.

06:00 ΘΕΜΑΤΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ (Ε)

«Πρωτογενής τομέας βασικός πυλώνας εξόδου από την κρίση.
Στροφή στην ύπαιθρο-δυσκολίες-προοπτικές»
Παρουσίαση: Μαρία Σταθοπούλου

08:00 Ενημερωτική Εκπομπή: Μαριλένα Κατσίμη-Νικος Αγγελίδης

10:00 Ενημερωτική Εκπομπή: Νίκος Αγγελίδης-Μαρία Αλεξάκη

12:00 ΔΕΛΤΙΟ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

13:00 Ενημερωτική εκπομπή: Χρύσα Ρουμελιώτη-Σταυρούλα Χριστοφιλέα

15:00 ΔΕΛΤΙΟ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

16:00 ΘΕΜΑΤΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ (Ζ) «Εικαστικοί και Ποιητές για την ΕΡΤ»
Εύα Μέλα, Πρόεδρος επιμελητηρίου εικαστικών Τεχνών Ελλάδας
Κυριάκος Ρόκος, γλύπτης
Δημήτρης Σεβαστάκης, ζωγράφος
Δημήτρης Διαμαντόπουλος, ζωγράφος
Κώστας Κουτσουρέλης, ποιητής
Αλέξης Ζήρας, κριτικός λογοτεχνίας-συγγραφέας
Γιώργος Σταματόπουλος, συγγραφέας
Παρουσίαση: Zαχαρίας Σώκος-Κώστας Καναβούρης
Μαρία Κυρτζάκη, ποιήτρια

18:00 ΔΕΛΤΙΟ

18:30 «Συνεδρίαση του ευρωκοινοβουλίου στις 3/7 για το κλείσιμο της ΕΡΤ»
Στις 3 Ιουλίου, συζητήθηκε στο ευρωκοινοβούλιο για τον «ξαφνικό θάνατο της ΕΡΤ, παρουσία των επιτρόπων Όλι Ρεν και Βίβιαν Ρέντινγκ. Αρκετοί βουλευτές καταδίκασαν την απόφαση της κυβέρνησης να κλείσει την ΕΡΤ και άλλοι δικαιολόγησαν την κίνηση στο πλαίσιο της δημοσιονομικής εξυγίανσης.

20:30 «Νιάλα, μια ξεχασμένη σελίδα της ιστορίας»
Ιστορικό ντοκιμαντέρ του Στάθη Γαλαζούλα

21:00 ΚΕΝΤΡΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

22:00 Συναυλία Προαύλιο ΕΡΤ  Ηπειρώτικο γλέντι

00:00 ΔΕΛΤΙΟ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

01:00 Συναυλία Προαύλιο ΕΡΤ συνέχεια

02:30 Συναυλία Ελένη Τσαλιγοπούλου (Ε)

03:30 «Συνεδρίαση του ευρωκοινοβουλίου στις 3/7 για την ΕΡΤ» (Ε)

05:30 «Νιάλα, μια ξεχασμένη σελίδα της ιστορίας.» (Ε)

 

ΕΡΑ: Πρόγραμμα Ραδιοφώνου για σήμερα Πέμπτη 4 Ιουλίου

--06.00-09.00 “Πρωινή Παρέα” με τους Διονύση Χατζημιχάλη και Κατερίνα Σερέτη

--09.00-11.00 “Ακρως Ραδιοφωνικό και απόρρητο” με τους Παναγιώτη Τσούτσια και Γιώργο Πίκουλα

--11.00-13.00 ειδησεογραφική εκπομπή με την Βικτωρία Καβουριάρη

--13.00-14.00 “Ξεκλειδώνοντας τα κείμενα” με τον  Ξενοφώντα Ζηκίδη

--14.00-15.00 Μεσημβρινό ειδησεογραφικό Μαγκαζίνο

--15.00-16.00 πρόγραμμα από παραγωγό του KOSMOS

--16.00-17.00 «Μπλε σαν πορτοκάλι» με τον Γιώργο Γιανναράκο

--18.00-19.00 «Με άλλα λόγια» με την Μαρία Κλάδου

--19.00-20.00 πρόγραμμα από παραγωγούς της ΕΡΑ Σπορ

--20.00-21.00 πρόγραμμα του Kosmos

--21.00-22.00 εκπομπή με την Αγνή Στρουμπούλη

--22.00-23.00 εκπομπή του Τρίτου προγράμματος

--23.00-24.00 εκπομπή του KOSMOS

--24.00-02.00 πρόγραμμα  του Δεύτερου προγράμματος

--02.00-04.00 εκπομπή από την «φωνή της Ελλάδας»

--04.00-06.00 «Νύχτα Ευάλωτη» με την Εύα Μαυρογένη

 

Το σημερινό πρόγραμμα στην ΕΡΤ3

Η ΕΡΤ3 εξακολουθεί να παράγει πρόγραμμα. Τα δελτία ειδήσεων της ΕΤ3 μεταδίδονται στις 13:00, στις 17:00 και στις 20:00. 

Παράλληλα, σήμερα Πέμπτη 4 Ιουλίου μετά τις 20:00 στη Λεωφόρο Στρατού της ΕΡΤ3:

- "STRINGLESS" το γυναικείο πολυφωνικό συγκρότημα.
Έξι φωνές χωρίς τη συνοδεία μουσικής!
Έξι φωνές που κάνουν τα πάντα!

- Οι "ΝΑΝΟΙ" 
αντιπρόσωποι της avant guarde εναλλακτικής σκηνής της Θεσσαλονίκης, που ανακατεύει ήχους ηλεκτρικούς σε αποχρώσεις αμερικάνικου ‘80s underground rock με ασυνήθιστες μελωδίες και στίχους...

 
Δείτε live την ΕΡΤ3

Δείτε Live την ΝΕΤ

Σχόλια

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Loading…

0

Ανοιχτή Συνέλευση Κατοίκων Καλαμαριάς: Διάθεση Προϊόντων Χωρίς Μεσάζοντες την Τετάρτη

Συγκεντρωση και πορεία οργανώνουν οι εργαζόμενοι στην Κατσέλης