Συνεχίζουν στην ΕΡΤ- Η απάντηση στο νομοσχέδιο της ΝΕΡΙΤ

Συνεχίζουν τον αγώνα ενάντια στο λουκέτο της ΕΡΤ οι εργαζόμενοι στην Αθήνα, την Θεσσαλονίκη αλλά και στην περιφέρεια.

Ταυτόχρονα σε εξέλιξη βρίσκονται και οι διαπραγματεύσεις των οργάνων των εργαζομένων με τον νέο υφυπουργό για την δημόσια τηλεόραση Παντελή Καψή. 

Υπενθυμίζεται πως η Γενική Συνέλευση των Δημοσιογράφων της ΕΡΤ, με τη σύμφωνη γνώμη της ΠΟΣΠΕΡΤ ομόφωνα απορρίπτει την κυβερνητική πρόταση που επέδωσε γραπτώς στους εργαζομένους της ΕΡΤ ο υφυπουργός Δημόσιας Ραδιοτηλεόρασης, Παντελής Καψής κατά τη συνάντηση που είχαν στις 28/6/2013.

Επιπλέον, η ΠΟΣΠΕΡΤ, ζητά από τον κ. Καψή πιο συγκεκριμένη πρόταση «προκειμένου να είναι επιδεκτική ανάλυσης και εκτίμησης από τους ενδιαφερομένους», όπως σημειώνεται χαρακτηριαστικά σε σχετική ανακοίνωση.

Παράλληλα, χθες κατατέθηκε στη Βουλή το νομοσχέδιο για τη ΝΕΡΙΤ (Νέα Ελληνική Ραδιοφωνία Internet Τηλεόραση) το οποίο υπογράφεται από τους υπουργούς Οικονομικών, Ανάπτυξης, Πολιτισμού, Διοικητικής Μεταρρύθμισης, Εργασίας, Υποδομών και Επικρατείας.

 Η απάντηση των εργαζομένων

«Την ώρα που ο αρμόδιος υφυπουργός Δημόσιας Ραδιοτηλεόρασης, δηλώνει ότι βρίσκεται σε εξέλιξη ο διάλογος με τους εργαζόμενους της ΕΡΤ, η κυβέρνηση καταθέτει στη Βουλή, με την υπογραφή επτά υπουργών το σχέδιο νόμου για τη «Νέα Ελληνική Ραδιοφωνία, Ίντερνετ και Τηλεόραση». Από τη λίστα των υπογραφών λείπει, όμως, η υπογραφή του πλέον υπεύθυνου για τη Δημόσια Ραδιοτηλεόραση, Παντελή Καψή», αναφέρουν σε ανακοίνωσή τους οι δημοσιογράφοι της ΕΡΤ.
 
Όπως αναφέρουν χαρακτηριστικά «η κυβέρνηση ανασύρει το νομοσχέδιο Αλιβιζάτου, που είχε κατατεθεί στη Βουλή τον Φεβρουάριο του 2012, για να καλύψει την εκτροπή που προκάλεσε η πραξικοπηματική και σοκαριστική διακοπή λειτουργίας της ΕΡΤ. Το «μαύρο» που παραμένει στις συχνότητες της Δημόσιας Ραδιοτηλεόρασης δεν διασκεδάζεται με εντυπώσεις θεσμικών παρεμβάσεων. Κακέκτυπα λύσεων δεν απαντούν στη διεθνή κατακραυγή και τις ασφυκτικές πιέσεις της κοινωνίας».
 
Ενώ σημειώνουν πως «μοναδικό νέο στοιχείο της νομοθετικής πρωτοβουλίας είναι «η έκθεση αξιολόγησης συνεπειών ρυθμίσεων», στην οποία αιτιολογούνται…οι αμαρτίες της ΕΡΤ: «Με την προτεινόμενη ρύθμιση εξυγιαίνεται ένα από τα πιο σπάταλα ΝΠΙΔ του Δημοσίου Τομέα, με αποτέλεσμα οι ευεργετικές συνέπειες να είναι μεγάλες και απροσδιόριστες ακόμα». Ούτε λέξη ασφαλώς για τη νέα «μαύρη τρύπα» τουλάχιστον 300 εκατ. ευρώ που προκάλεσε στον κρατικό προϋπολογισμό το «λουκέτο» στην ΕΡΤ».

Το τηλεοπτικό πρόγραμμα της ΕΡΤ

Για 25η ημέρα η ΕΡΤ εκπέμπει κανονικά τηλεοπτικό και ραδιοφωνικό πρόγραμμα, τόσο αναλογικά, όσο και μέσω διαδικτύου, ενώ υπάρχει συνεχής ενημέρωση μέσω διαδικτύου από την ιστοσελίδα www.ertopen.com.

Περισσότερες πληροφορίες για τη θέαση κι ακρόαση της ΕΡΤ στη «Λίστα Αναμεταδόσεων ΕΡΤ & Συχνοτήτων ΕΡΑ», που ανανεώνεται διαρκώς από το ίδιο το κοινό, με συλλογικές διαδικασίες.

Εκδηλώσεις και συζητήσεις στο Ραδιομέγαρο της ΕΡΤ σήμερα Παρασκευή 5/7

19.30 Ανοιχτή εκδήλωση-συζήτηση “ΕΡΤ-ΚΡΙΣΗ-ΑΓΩΝΕΣ-ΑΡΙΣΤΕΡΑ”

Οργάνωση :Πρωτοβουλία των 1000: Για ένα πλατύ πολιτικό και κοινωνικό μέτωπο αντίστασης για τη συμπαράταξη και την ενότητα της Αριστεράς.
Ομιλητές:
• Παναγιώτης Καλφαγιάννης – πρόεδρος, ΠΟΣΠΕΡΤ
• Σεραφείμ Σεφεριάδης – πανεπιστημιακός, Πάντειο Πανεπιστήμιο
• Κώστας Βαρδάκης – πρόεδρος Συλλόγου «Γιάννης Κορδάτος»
• Παναγιώτης Λαφαζάνης – κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος ΣΥΡΙΖΑ

Στη συζήτηση θα παρέμβουν :
• Τάκης Μαστρογιαννόπουλος – ΣΥΡΙΖΑ (ΑΝΑΣΑ)
• Μιχάλης Αποστόλου – μέλος ΑΝΤΑΡΣΥΑ
• Αντώνης Νταβανέλλος – ΣΥΡΙΖΑ (Αριστερή Πλατφόρμα)
• Μαρία Ζευγώλη – Κομμουνιστική Ανανέωση
• Βασίλης Θεοφανόπουλος – Κ.Ο. Ανασύνταξη
• Χρήστος Κατσούλας – «Παρέμβαση» (Σχέδιο Β)
Συντονιστής: Ανδρέας Παγιάτσος – Ξεκίνημα

Ακολουθεί στις 21.30 το πολιτιστικό πρόγραμμα με τους καλλιτέχνες που συντροφεύουν τον αγώνα των εργαζομένων:

Χαϊνηδες
Ζαχαρούλα Κλιματσάκη
Ηλίας Βαμβακούσης
Γιώργος Ανδρέου
Αλέξανδρος Εμμανουηλίδης
Μαρία Παπαγεωργίου
Ευτυχία Μήτριτσα
Δημήτρης Καρράς

 
Το σημερινό πρόγραμμα στην ΕΡΤ3

Η ΕΡΤ3 εξακολουθεί να παράγει πρόγραμμα. Τα δελτία ειδήσεων της ΕΤ3 μεταδίδονται στις 13:00, στις 17:00 και στις 20:00.

Σήμερα Παρασκευή, 5 Ιουλίου, στις 18:30, μεταδίδεται η εκπομπή «Δημοσιογραφία : Μετάβαση στο διαδίκτυο» με τον Βασίλη Κατσάρα και τον Γιάννη Αγγέλου. Στην εκπομπή αναλύονται, μεταξύ άλλων, τα νέα δεδομένα, η δημοσιογραφία των πολιτών, τα νέα μοντέλα χρηματοδότησης, αλλά και ο ρόλος των δημοσιογράφων στη νέα εποχή του διαδικτύου.

Επίσης, στις 19:00, το επίκεντρο των εκδηλώσεων συμπαράστασης μεταφέρεται στον πεζόδρομο της Αγίας Σοφίας, όπου συνοδεία ζωντανής μουσικής θα αφεθούν στον ουρανό μπαλόνια με ευχές που θα γράψει ο κόσμος.
 

Σχόλια

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Loading…

0

Κατατεθηκε το νομοσχέδιο για τη ΝΕΡΙΤ

Άσυλο από τον Μοράλες στον Σνόουντεν