Συνεχίζουν οι συμβασιούχοι του Υπ. Πολιτισμού

Συνεχίζουν τις κινητοποιήσεις τους οι συμβασιούχοι του Υπουργείου Πολιτισμού, οι οποίοι παραμένουν στην Ακρόπολη, αφήνοντας όμως ανοιχτό το μνημείο στους επισκέπτες. Μαζί τους παραμένουν και οι άνδρες των ΜΑΤ.
Από τις 07:00 μέχρι τις 15:00 του Σαββάτου, ο Σύλλογος Εκτάκτων Αρχαιολόγων, αναγνωρίζοντας ως κοινά τα αιτήματα των συμβασιούχων, πραγματοποιεί συγκέντρωση στην είσοδο της Ακρόπολης. Οι εκπρόσωποι του Συλλόγου δήλωσαν στο ρ/σ Σκάι πως στο εξής θα παρεμποδίζουν την έκδοση των εισιτηρίων και όχι την είσοδο των επισκεπτών στον αρχαιολογικό χώρο. Παράλληλα, το Σωματείο Έκτακτων Υπαλλήλων αποφάσισε να παραμείνει έξω από την Ακρόπολη όσο παραμένουν αστυνομικές δυνάμεις. 

Οι απεργοί απαιτούν την άμεση αποχώρηση των αστυνομικών δυνάμεων. “Δεν είναι δυνατόν να είμαστε εμείς αυτοί, που αμαυρώνουν την ιερή εικόνα της Ακρόπολης και όχι οι άνδρες των ΜΑΤ, που παραμένουν στην περιοχή. Εμείς, με την απόφασή μας να μη δημιουργήσουμε οποιοδήποτε πρόβλημα το Σαββατοκύριακο δηλώνουμε ότι σεβόμαστε και αγαπούμε τον χώρο. Από Δευτέρα, όμως, αν χρειαστεί να κλιμακώσουμε την κινητοποίησή μας, θα το κάνουμε”, δήλωσε ο πρόεδρος των συμβασιούχων Νίκος Χασομέρης.
Οι συμβασιούχοι κατά τη συνέλευση που είχαν νωρίτερα για το μέλλον των κινητοποιήσεων τους, άφησαν ανοικτό το ενδεχόμενο να προχωρήσουν σε νέες την ερχόμενη εβδομάδα.
Οι συμβασιούχοι ζητούν την κατάργηση του νόμου που δεν επιτρέπουν την εργασία πέρα των 24 μηνών, την τήρηση της εργασιακής νομοθεσίας, όχι μόνο από τους ιδιώτες αλλά και από το κράτος, αλλά και τη μετατροπή των συμβάσεων σε αορίστου χρόνου για όσους καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες στο υπουργείο Πολιτισμού και Τουρισμού.

Σχόλια

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Loading…

0

Παρουσίαση ψηφοδελτίων από τη “Θεσσαλονίκη της Ανατροπής”

26 νεκροί εργάτες στην Κίνα