Συνεχίζουν οι απεργοί πείνας

Απέρριψαν, όπως ήταν αναμενόμενο, οι μετανάστες απεργοί πείνας την πρόταση την κυβέρνησης για καθεστώς εξάμηνης ανοχής, δηλαδή μη απέλασης, με ανοιχτή τη δυνατότητα ανανέωσης. Η πρόταση αυτή, η οποία είναι γνωστή εδώ και εβδομάδες, κατατέθηκε για πρώτη φορά επίσημα στους απεργούς από την κυβέρνηση κατά τη σημερινή συνάντηση που είχαν με τον υπουργό Εσωτερικών. Γ. Ραγκούση.

Στη συνέχεια, μετά από συνέλευση κατέληξαν ομόφωνα στο παρακάτω ψήφισμα:

Ανακοίνωση προς την κοινωνία

 

Ανακοίνωση-απάντηση στην πρόταση της κυβέρνησης μετά από τη συνάντηση με τους υπουργούς:

1. Εμείς οι απεργοί πείνας από τους χώρους απεργίας μας σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη και τα νοσοκομεία απορρίπτουμε ομόφωνα την πρόταση της κυβέρνησης για καθεστώς ανοχής, γιατί δεν ανταποκρίνεται στο αίτημα μας για νομιμοποίηση με ελευθερία μετακίνησης, ανανέωση με βάση την εργασία και όλα τα υπόλοιπα δικαιώματα που έχουν οι νόμιμοι μετανάστες στην Ελλάδα και στην Ευρώπη.
2. Απορρίπτουμε το αίτημα του υπουργού Υγείας για μεταφορά όλων μας στα νοσοκομεία λόγω επιδείνωσης των καιρικών συνθηκών. Όπως κάνουμε εδώ και 39 ημέρες, με κρύο και πλημμύρες, συνεχίζουμε την απεργία πείνας στο κτίριο Υπατία και βέβαια υπό τις οδηγείες των γιατρών μας θα συνεχίσουν να μεταφέρονται στα νοσοκομεία όσοι το χρειάζονται.
3. Τονίζουμε για μια ακόμη φορά ότι η απεργία πείνας είναι δικός μας αγώνας, εμείς παίρνουμε τις αποφάσεις για όλα τα θέματα και απαιτούμε να σταματήσουν τα ψέματα και οι συκοφαντίες.

 

Ωστόσο, μετά την πρώτη υποχώρηση της κυβέρνησης, η οποία δέχτηκε να τους δει και έδειξε διάθεση να διαπραγματευτεί μια σειρά από ζητήματα (διάρκεια ανανέωσης, ταξιδιωτικά έγγραφα κα), αναμένονται και άλλα βήματα τις αμέσως επόμενες ημέρες, ενώ πιθανά μέσα στο σαββατοκύριακο θα γίνει νέα συνάντηση.

Παράλληλα, οι μετανάστες απεργοί πείνας απάντησαν στα δημοσιεύματα του κυβερνητικού τύπου, σύμφωνα με τα οποία οι αλληλέγγυοι τους έχουν ουσιαστικά αιχμαλωτίσει μέσα στην Υπατία και τους απαγορεύουν να τραφούν! Ακολουθεί η ανακοίνωση ενός εκ των απεργών, η φωτογραφία του οποίου, με ψευδές μάλιστα όνομα, φιγουράρει στο αντίστοιχο ρεπορτάζ των “Νέων”:

Αθήνα, 4 Μαρτίου 2011

Στο σημερινό φύλλο των Νέων εμφανίζεται η φωτογραφία μου σε δημοσίευμα που φέρει τίτλο «Το θρίλερ ‘υπατία’ – ‘Θέλω να κάνω µια βόλτα, αλλά µας έχουν πει να µη βγαίνουµε’».

Ό,τι είπε ο δημοσιογράφος Γιάννης Παπαδόπουλος, συντάκτης του άρθρου, είναι ένα ψέμα και κάτι απαράδεκτο για έναν απεργό πείνας. Για ποιό λόγο ένας απεργός πείνας να βγει έξω και να κάνει βόλτα, αν δεν είναι να πάει στο νοσοκομείο;

Η Πρωτοβουλία Αλληλεγγύης δεν μας κάνει κουμάντο σε τίποτα. Δεν έχει το δικαίωμα να μας πει ούτε τι, ούτε πώς θα το κάνουμε. Εμείς οι ίδιοι οι απεργοί πείνας παίρνουμε αποφάσεις μέσα από τις συνελεύσεις μας.

Θέλω να πω ότι, οι δημοσιογράφοι οφείλουν να λένε και να γράφουν την αλήθεια, εκείνα που λένε οι απεργοί πείνας και βεβαίως εφόσον έχουν μιλήσει μαζί τους.

Η εφημερίδα πρέπει να ζητήσει συγνώμη απ’ όλους τους απεργούς πείνας.

Χασάν Καμπζουά

Σχόλια

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Loading…

0

39η ημέρα απεργίας πείνας

Χειροτερεύει η κατάσταση της υγείας των απεργών πείνας