Συνεχίζονται οι κινητοποιήσεις των εργαζομένων

Νέες κινητοποιήσεις σήμερα και αύριο από τους εργαζόμενους και τα σωματεία τους, μπροστά και στην ψήφιση του νέου προϋπολογισμού, ο οποίος έχει χαρακτηριστεί ως ο πιο ταξικός της μεταπολίτευσης. 

Στην πρώτη γραμμή βρίσκονται ακόμα οι εργαζόμενοι στις αστικές συγκοινωνίες της Αθήνας, οι οποίοι σήμερα έχουν τρίωρη στάση εργασίας, ενώ αύριο κλιμακώνουν με νέα 24ωρη απεργία. Από την απεργία αποχώρησαν μόνο οι εργαζόμενοι στον προαστιακό, περιοριζόμενοι σε μια πεντάωρη στάση εργασίας. Την Πέμπτη οι κινητοποιήσεις θα ανασταλθούν, λόγω κυρίως των αντιδράσεων της αγοράς, αλλά για την Παρασκευή έχει ανακοινωθεί ήδη νέα τετράωρη στάση. Το Υπουργείο Μεταφορών, αφενός διαβεβαιώνει ότι δεν θα υπάρξουν απολύσεις, αφετέρου απειλεί με επίταξη των εργαζομένων, αν συνεχιστούν οι απεργίες μέσα στις γιορτές.

Τετράωρη παννατική στάση εργασίας προκήρυξε και η ΠΟΕ-ΟΤΑ, κάνοντας λόγω για πρόθεση ιδιωτικοποίησης της διαχείρισης των σκουπιδιών.

Από την πλευρά τους, η ΓΣΕΕ και η ΑΔΕΔΥ δεν “ενέδωσαν” στις πιέσεις μετά την επιτυχία της 15ης Δεκέμβρη για κήρυξη νέας απεργίας για αύριο Τετάρτη, 22 του μήνα,  και περιορίστηκαν σε μια τρίωρη παναττική στάση εργασίας και συγκέντρωση -στη 1 το μεσημέρι- έξω από τη Βουλή.

Ο Συντονισμός Πρωτοβάθμιων Σωματείων από την άλλη, μετά την απόρριψη της πρότασής του για νέα απεργία, οργανώνει απογευματινά συλλαλητήρια. Στη Θεσσαλονίκη το κάλεσμα είναι στις 5 το απόγευμα στο Αγ. Βενιζέλου.

Σχόλια

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Loading…

0

Κάλεσμα για παρέμβαση της συνέλευσης γειτονιάς Φαλήρου- Ευζώνων- Σχολής Τυφλών στο αυριανό δημοτικό συμβούλιο

Εξετάζει την υποβάθμιση της Πορτογαλίας η Moody’s