Συνεχίζονται οι φοιτητικές κινητοποιήσεις στην Ιταλία

Η κυβέρνηση του Σίλβιο Μπερλουσκόνι,αποφάσισε να ζητήσει την αναβολή, για την ερχόμενη Τρίτη, της τελικής ψηφοφορίας για την έγκριση της πανεπιστημιακής μεταρρύθμισης. Οι φοιτητικές κινητοποιήσεις, στο μεταξύ, συνεχίζονται σε όλη την χώρα.

Μετά τις χθεσινές, συμβολικές καταλήψεις του Κολοσσαίου, του Πύργου της Πίζας, του μεγάρου “Αντονελιάνο”, στο Τορίνο, και της βασιλικής εκκλησίας του Αγίου Aντωνίου στην Πάδοβα, οι καταλήψεις επεκτάθηκαν και στην πανεπιστημιούπολη του Τορίνο. Το φοιτητικό κίνημα, απάντησε στην υπουργό παιδείας Μαρία Στέλλα Τζελμίνι, ότι οι κινητοποιήσεις πρόκειται να προχωρήσουν και να κορυφωθούν εκ νέου από την ερχόμενη Δευτέρα. Η υπουργός παιδείας, με επίσημη δήλωσή της, έκανε σαφές ότι «αν ψηφισθούν τροπολογίες που αλλάζουν το πνεύμα και το περιεχόμενο του νέου νόμου, τότε η μεταρρύθμιση θα πρέπει να αποσυρθεί».

Στην Ρώμη, οι επικεφαλής της αντιπολίτευσης, Πιερλουίτζι Μπερσάνι, του Δημοκρατικού Κόμματος, και Αντόνιο Ντι Πιέτρο, της Ιταλίας των Αξιών, αποφάσισαν να ανέβουν στη στέγη ιστορικού κτιρίου, για να συμπαρασταθούν σε έκτακτους πανεπιστημιακούς ερευνητές, οι οποίοι διαμαρτύρονται για τις περικοπές της εκπαιδευτικής μεταρρύθμισης.

Τις ώρες αυτές, εκπρόσωποι της κυβέρνησης, συνεχίζουν τις διαπραγματεύσεις με τους εκπροσώπους του νεοσύστατου κόμματος “Μέλλον και Ελευθερία” του Τζανφράνκο Φίνι, για να εξασφαλισθεί η αναγκαία υποστήριξή τους, κατά την τελική ψηφοφορία της Τρίτης.

Στο μεταξύ, η κεντροαριστερή αντιπολίτευση, προσπαθεί να προωθήσει τροπολογία, βάσει της οποίας, στα πανεπιστήμια θα απαγορεύεται η πρόσληψη διδασκόντων και καθηγητών που να έχουν μέχρι και τρίτου βαθμού συγγένεια, με διδακτικό προσωπικό του ίδιου πανεπιστημιακού ιδρύματος.

Η κυβέρνηση του “Καβαλιέρε” επιμένει ότι με την μεταρρύθμιση θα μειωθεί, μεταξύ άλλων, η πελατειακή δύναμη των μεγαλοκαθηγητών, που καταφέρνουν να επηρεάζουν την έκβαση των διαγωνισμών για τις προσλήψεις νέων διδασκόντων.

Αναδημοσίευση από tvxs.gr

Σχόλια

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Loading…

0

Στάση εργασίας από ΓΣΕΕ – ΑΔΕΔΥ. Συγκέντρωση – Συλλαλητήριο στη Θεσσαλονίκη

Έκκληση ενόπλων δυνάμεων των ΗΠΑ στο WikiLeaks