Συνεχίζονται οι διαδηλώσεις στην Τυνησία

Χρήση δακρυγόνων έκανε η αστυνομία στην Τυνίδα, πρωτεύουσα της Τυνησίας, απέναντι στη ρίψη πετρών από την πλευρά των διαδηλωτών οι οποίοι συγκεντρώθηκαν απαιτώντας από την κυβέρνηση εθνικής ενότητας να παραιτηθεί.

Οι διαδηλωτές ξεκίνησαν να συγκεντρώνονται από το προχθεσινό βράδυ σε κυβερνητικά κτίρια εκφράζοντας την αντίθεσή τους στην απαγόρευση της κυκλοφορίας που είχε εξαγγελθεί. Παρά τις εντολές της αστυνομίας να εκκενώσουν την περιοχή οι διαδηλωτές δήλωσαν ότι θα συνεχίσουν την κατάληψη μέχρι την παραίτηση της κυβέρνησης.

Περισσότερα ένταση αναμένεται να υπάρξει στην πρωτεύουσα, καθώς τα μέλη των εθνικών γραφείων της κυβέρνηση ενότητας, η οποία περιλαμβάνει τα μέλη τόσο από το RCD (το παλιό κυβερνών κόμμα) και η αντιπολίτευση, αναμένεται να συνεδριάσουν στα κυβερνητικά κτίρια που περιβάλλονται από τους διαδηλωτές. Οι δυνάμεις ασφαλείας έχουν αποκλείσει τις εισόδους γύρω από το γραφείο του πρωθυπουργού και του προσωρινού προέδρου. Η σημερινή ημέρα επίσης σηματοδοτεί το τέλος της περιόδου πένθους για τους ανθρώπους που έχασαν τις ζωές τους στις διαδηλώσεις.

Το Συνδικάτο των Εργατών (General Union of Tunisian Workers) αρνείται να αναγνωρίσει επίσης την κυβέρνηση εθνικής ενότητας και απαίτησε την εκδίωξη όλων των πρώην υπαλλήλων του κυβερνώντος κόμματος από τη δομή της διακυβέρνησης. Επίσης έχει καλέσει σε νέα απεργία μαζί με τις συνδικαλιστικές οργανώσεις των εκπαιδευτικών.Οι εκπαιδευτικοί απαιτούν από τους εκπαιδευτικούς που βρίσκονται επικεφαλής του RCD αλλά και από τα ανώτερα διοικητικά στελέχη να εγκαταλείψουν τις θέσεις τους.

Νωρίτερα, Τυνήσιοι διαδηλωτές ταξίδεψαν εκατοντάδες χιλιόμετρα με το αποκαλούμενο ως «καραβάνι Απελευθέρωσης” για να ενταξουν και άλλους διαδηλωτές στη διαμαρτυρία που θα λάμβανε χώρα στην πρωτεύουσα της χώρας δηλώνοντας ότι “ο αγώνας θα συνεχιστεί για όσο διάστημα χρειαστεί, μέχρι να δούμε μια ριζική αλλαγή στην Τυνησία.”

Σχόλια

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Loading…

0

45m2- Συνέντευξη με τον σκηνοθέτη της ταινίας Στράτο Τζίτζη

Μαζικά συλλαλητήρια στην Αίγυπτο