Συνεχίζεται τη Δευτέρα η δίκη των ανήλικων “τρομοκρατών” στη Λάρισα

Στη χθεσινή ακροαματική διαδικασία εξετάστηκαν οι 69 μάρτυρες κατηγορίας (αστυνομικοί και διευθυντές τραπεζών).Τους ανηλικους κατηγορούμενους τους αναγνώρισαν μονο οι αστυνομικοί των οποίων οι καταθέσεις ήταν πανομοιότυπες. Οι υπολοιποι μαρτυρες κατηγορίας δεν αναγνωρισαν τους μικρους “τρομοκράτες”. Η διαδικασία σταματησε λίγο μετα τις 3 το μεσημέρι και θα συνεχιστεί τη Δευτέρα 13/12 στις 9 το πρωι με την εξεταση των μαρτυρων υπεράσπισης.

Αφετέρου, η κόντρα για την εφαρμογή του τρομονόμου πάνω σε ανήλικους μεταφέρθηκε και στη Βουλή, μετά από επίκαιρη ερώτηση της τοπικής βουλευτίνας του ΣΥΡΙΖΑ Ηρώς Διώτη. Στην παρέμβασή της στη Βουλή η κ. Διώτη υπενθύμιση τις δεσμεύσεις του ΠΑΣΟΚ για κατάργηση του κουκουλονόμου, καθώς και παλιότερες δηλώσεις του τωρινού Υπουργου Δικαιοσύνης Χάρη Καστανίδη, ο οποίος υποστήριξε ότι «δεν συλλαμβάνεις ένα δεκατριάχρονο ή δεκατετράχρονο παιδί επειδή πάνω στην οργή του διαμαρτύρεται».

Ο Υπουργός ισχυρίστηκε ότι «όλες οι δεσμεύσεις μας ισχύουν» και προέβλεψε, με βάση και το απαλλακτικό βούλευμα, ότι το Δικαστήριο θα αθωώσει τους ανήλικους. Τόνισε ακόμα ότι  “σε περιόδους οικονομικής και κοινωνικής κρίσης οι κατασταλτικοί μηχανισμοί πρέπει να είναι εξαιρετικά προσεκτικοί και αυτοσυγκρατημένοι”. Μετά από αυτές τις γενικές και εξωπραγματικές αναφορές του Υπουργού, η κ. Διώτη στη δευτερολογία της αναφέρθηκε στο νέο “τρομονόμο” που ψήφισε η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ, στηριγμένη μάλιστα στην εναρμόνηση με τη συνθήκη του Παλέρμο, ο οποίος διευρύνει το πεδίο εφαρμογής σε μαζικές δράσεις, όπως οι διαδηλώσεις.

 

 

Σχόλια

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Loading…

0

“Την ώρα που χώρισε απ τους φίλους της, έπεσαν πάνω της 4 αστυνομικοί με πολιτικά”

Εκδήλωση στην κατειλλημένη σχολή του Μουσικού στην Θεσσαλονίκη