Συνεχίζεται η κόντρα για τους εμπλεκόμενους στην λίστα

Συνεχίζεται η πολιτική κόντρα σχετικά με την υπόθεση της Λίστας Λαγκάρντ. Ο υπουργός Εξωτερικών Δ. Αβραμόπουλος σε συνέντευξή του στην Real Neww αφήνει ανοικτό το ενδεχόμενο παραπομπής του Γ. Παπακωνσταντίνου στο Ειδικό Δικαστήριο τονίζοντας πως «Πρέπει να αποδοθούν ευθύνες όπου υπάρχουν, να αποκατασταθεί η όποια βλάβη του Δημοσίου και να διαλυθεί η καχυποψία, δυστυχώς, μεγάλου τμήματος της κοινής γνώμης για συνενοχή» Σχετικά με το ερώτημα αν ο Ευ. Βενιζέλος φέρει πολιτικές ευθύνες για την υπόθεση ο Δ. Αβραμόπουλος τονίζει πως «ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ στήριξε την πρόταση για προκαταρκτική επιτροπή» Τέλος δεν αποκλείει επίσης κλήση στην επιτροπή του πρώην πρωθυπουργού Γ. Παπανδρέου καθώς όπως σημειώνει, «η επιτροπή θα κρίνει ποιους θα καλέσει».

«Το όνομα Ευάγγελος Βενιζέλος είναι συνώνυμο του σκανδάλου της λίστας Λαγκάρντ», δήλωσε από την πλευρά του ο διευθυντής του πολιτικού γραφείου του Αλ. Τσίπρα, Ν. Παππάς  στην ίδια εφημερίδα και κατηγόρησε  την κυβέρνηση ότι έχει «δυο συγκολλητικές ουσίες: το μνημόνιο και την ομερτά». 

Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ, Δημήτρης Παπαδημούλης μιλώντας στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΪ τόνισε πως «Το Σώμα Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος διαθέτει τα μέσα και την τεχνογνωσία για να διαπιστωθεί με ακρίβεια πότε αφαιρέθηκαν τα ονόματα των συγγενών Παπακωνσταντίνου από τη λίστα Λαγκάρντ» και σημείωσε  ότι εξ’ όσων γνωρίζει, η υπηρεσία της ΕΛΑΣ δεν έχει κληθεί να γνωμοδοτήσει σχετικά.

Ο  Τέρενς Κουίκ εκ μέρους των Ανεξάρτητων Ελλήνων ξεκαθάρισεότι το κόμμα του Π. Καμμένου δεν θα στηρίξει πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ εάν εξαιρεθεί ο Γ. Παπανδρέου, υπογραμμίζοντας παράλληλα πως «θα πρέπει να μπει τέλος στις μαφίες των συγκαλύψεων».

«Όπως η διερεύνηση των ποινικών ευθυνών σε σχέση με τη λίστα Λαγκάρντ δεν πρέπει να περιοριστεί στο πρόσωπο του πρώην υπουργού Γ. Παπακωνσταντίνου, όπως θέλει η συγκυβέρνηση, έτσι και η προσοχή του λαού δεν πρέπει να μείνει μόνο στην απόδοση ευθυνών αλλά και στο πώς θα αντιμετωπίσει τα μέτρα, που τον τσακίζουν», υπογράμμισε το Κομμουνιστικό Κόμμα σε χθεσινή ανακοίνωσή του.

Η Χρυσή Αυγή απέστειλε χθες  επιστολή προς βουλευτές των Ανεξάρτητων Ελλήνων και ανεξάρτητους βουλευτές για την συγκέντρωση των 30 υπογραφών που απαιτούνται για την πρόταση σύστασης επιτροπής προκαταρκτικής εξέτασης η οποία θα διερευνήσει τυχόν ευθύνες των Γ. Παπακωνσταντίνου, Ευ. Βενιζέλου και Γ. Παπανδρέου για τη «λίστα Λαγκάρντ»

 

Σχόλια

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Loading…

0

Κυκλοφορεί από το Alterthess: Στιγμές Σαλονίκης χειμερινές

Επισκόπηση Γερμανικού Tύπου: «Οι Έλληνες έχουν φτάσει στα όρια της αντοχής τους»