Συνδικαλιστές για το προσχέδιο προϋπολογισμού

Ο Πρόεδρος της ΓΣΕΕ, Γ. Παναγόπουλος, σε σημερινή δήλωσή του αναφέρει ότι “με το προσχέδιο του προϋπολογισμού παίρνουμε μια πικρή γεύση της σκληρής πολιτικής που πρόκειται να ακολουθήσει κατ’ εφαρμογή του μνημονίου. Φόροι, περικοπές μεγαλύτερες επιβαρύνσεις για τον κόσμο της μισθωτής εργασίας.
Το εφιαλτικό όμως“, συνεχίζει η δήλωση, “είναι η εκτίναξη της ανεργίας σε δυσθεώρητα ύψη. Απαιτούμε εδώ και τώρα να ληφθούν μέτρα για την απασχόληση και την υπεράσπιση των ανέργων και βεβαίως για την εισοδηματική αποκατάσταση των χαμηλόμισθων και των χαμηλοσυνταξιούχων που βιώνουν πραγματικά συνθήκες φτώχειας.
Από την πλευρά της, η Αυτόνομη Παρέμβαση, συνδικαλιστική παράταξη του χώρου του Συνασπισμού, χαρακτηρίζει τον προϋπολογισμό ως “νέο κύκλο επιβολής ταξικού φόρου αίματος για εργαζόμενους, ανέργους και συνταξιούχους“, ζητώντας παράλληλα από τα συνδικάτα και τη ΓΣΕΕ να αφήσουν τις ανώδυνες διαμαρτυρίες και να έρθουν σε σύγκρουση με ταξικούς όρους, όπως αναφέρει.
Ολόκληρη η ανακοίνωση:

Μόνο ως ένας νέος κύκλος επιβολής ταξικού φόρου αίματος για τους εργαζόμενους, τους ανέργους και τους συνταξιούχους, θα μπορούσε να χαρακτηριστεί το προσχέδιο του κρατικού προϋπολογισμού της νεοφιλελεύθερης κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ, υπό τις ευλογίες της τρόικα.

    Πρόκειται για έναν ανάλγητο ταξικό προϋπολογισμό, που στοχοποιεί την εργατική τάξη και τα εισοδήματά της, αφήνοντας ουσιαστικά στο απυρόβλητο για μια ακόμα φορά το Κεφάλαιο και τους εργοδότες. Υπερακοντίζει ακόμα και τις προβλέψεις του Μνημονίου, προκειμένου η Κυβέρνηση να δώσει δείγματα «καλού μαθητή» στις αγορές και το Κεφάλαιο.

    Πρόκειται για έναν προϋπολογισμό που ρίχνει ακόμα πιο βαθιά στην ύφεση την πραγματική οικονομία, περικόπτει σε βαθμό εκμηδενισμού τις δημόσιες επενδύσεις, δημιουργεί όλες τις προϋποθέσεις για δραματική αύξηση των απολύσεων και οδηγεί τα ποσοστά ανεργίας σε δυσβάσταχτα για τη κοινωνική συνοχή επίπεδα. Επιβάλλει νέους άμεσους και έμμεσους φόρους 6,7 δις €, την πλειοψηφία των οποίων καλούνται να πληρώσουν οι εργαζόμενοι και τα κοινωνικά στρώματα και προβλέπει νέες δραματικές περικοπές στις δαπάνες για μισθούς και συντάξεις, προαναγγέλλοντας το «νέο φτωχολόγιο» που ετοιμάζει για τους δημόσιους υπαλλήλους.

    Είναι φανερό ότι αυτή η κατάσταση δεν πάει άλλο πια. Οι εργαζόμενοι, οι άνεργοι και συνταξιούχοι δεν μπορούν να αντέξουν τέτοιας έκτασης σκληρά ταξικά μέτρα, που δεν έχουν τελειωμό.

    Τα συνδικάτα και η ΓΣΕΕ, δεν μπορούν να συνεχίζουν την τακτική της ανώδυνης διαμαρτυρίας. Επιβάλλεται να δημιουργήσουν τους όρους και τις προϋποθέσεις μιας αποτελεσματικής πολιτικής και κοινωνικής άμυνας με ταξικούς όρους, να έλθουν σε ρήξη και σύγκρουση με την νεοφιλελεύθερη και μνημονιακή πολιτική, να την ανατρέψουν στην πράξη. Η δημιουργία ενός ταξικού ριζοσπαστικού πλειοψηφικού ρεύματος στο συνδικαλιστικό κίνημα είναι μονόδρομος.”

Σχόλια

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Loading…

0

Εφημερίδεεες!!!

Σίτιση στο ΑΠΘ μόνο με το πάσο… λόγω κρίσης