Συνάντηση του Κουβέλη με την ΕΕ της ΑΔΕΔΥ

Συνάντηση με την ΕΕ της ΑΔΕΔΥ είχε σήμερα ο πρόεδρος της Δημοκρατικής Αριστεράς, κ. Φώτης Κουβέλης, κατά τη διάρκεια της οποίας συζητήθηκαν οι νομοθετικές παρεμβάσεις στο Δημόσιο, οι απολύσεις Δημοσίων Υπαλλήλων, οι συγχωνεύσεις – καταργήσεις υπηρεσιών, και η προώθηση νέων σκληρών μέτρων σε βάρος των εργαζόμενων.
 
Όπως σημειώνεται σε σχετική ανακοίνωση της ΑΔΕΔΥ, στη συνάντηση ο Πρόεδρος και τα μέλη της Ε.Ε. της Α.Δ.Ε.Δ.Υ. ζήτησαν τη στήριξη των αιτημάτων των Δημοσίων Υπαλλήλων καταθέτοντας τις προτάσεις τους για μια σειρά ζητήματα που αφορούν την αναγκαιότητα αναβάθμισης της Δημόσιας Διοίκησης, που με κανένα τρόπο δεν συνδέεται με απολύσεις προσωπικού, τη λειτουργία της προς όφελος των πολιτών, ενώ ζήτησαν από τον Πρόεδρο της ΔΗΜΑΡ την καταψήφιση όλων των κυβερνητικών μέτρων που  στόχο έχουν τη διάλυση των Δημοσίων Υπηρεσιών.
 
Από την πλευρά του ο Πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ, Φώτης Κουβέλης δεσμεύτηκε ότι θα αναλάβει νομοθετικές πρωτοβουλίες στήριξης των αιτημάτων των Δημοσίων Υπαλλήλων και τόνισε ότι η αναγκαία μεταρρύθμιση του Δημόσιου Τομέα, ώστε να βελτιωθεί η λειτουργία του και οι παρεχόμενες υπηρεσίες, δεν μπορεί να υλοποιηθεί με απολύσεις εργαζομένων. Επίσης, εξέφρασε την ανησυχία του για το μέλλον του ΕΟΠΥΥ τονίζοντας ότι απαιτείται άμεση ενίσχυσή του από τον Κρατικό Προϋπολογισμό για να μην οδηγηθεί σε κατάρρευση.
 
Τέλος, δεσμεύτηκε, όπως αναφέρει η ΑΔΕΔΥ, να καταψηφίσει την – έξω από κάθε λογική, όπως υπογράμμισε – ιδιωτικοποίηση των Δημοσίων Εταιριών Ύδρευσης.

Σχόλια

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Loading…

0

Μία απάντηση των εργαζομένων στην “Κατσέλης” και την “Αλλατίνη”

Συλλαλητήριο της ΟΛΜΕ σήμερα