Συνάντηση προέδρου ΣΕΒ με τον Χέρμαν Βαν Ρόμπεϊ

Με τον πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Ένωσης Χέρμαν βαν Ρομπάι, συναντήθηκε την Πέμπτη ο πρόεδρος του ΣΕΒ. Η νέα πίστωση χρόνου που μας δόθηκε, αποτελεί ταυτόχρονα και την τελευταία μας ευκαιρία» σημείωσε μετά τη συνάντηση ο Δημήτρης Δασκαλόπουλος.

«Η νέα πίστωση χρόνου που μας δόθηκε, αποτελεί ταυτόχρονα και την τελευταία μας ευκαιρία. Τώρα, περισσότερο από ποτέ, η σωτηρία μας εξαρτάται από τα δικά μας μυαλά, βρίσκεται στα δικά μας χέρια. Οι αποφάσεις της 11ης Μαρτίου επιτάσσουν αυστηρότερη δημοσιονομική πειθαρχία, απαρέγκλιτη εφαρμογή όλων των αντιπελατειακών μεταρρυθμίσεων, ουσιαστική μείωση του κράτους, δραστικότερη καταπολέμηση του χρέους, αποφασιστικότερους ρυθμούς στην προώθηση των αναγκαίων αλλαγών», δήλωσε ο κ. Δασκαλόπουλος.

Επισήμανε, ακόμη, ότι ο πρόεδρος της ΕΕ ανήκει σε εκείνους που κατανοούν το ελληνικό πρόβλημα και εκτιμά το γεγονός ότι μέσα σε 12 μόλις μήνες, η Ελλάδα έκανε δύσκολα και μεγάλα βήματα για να μειώσει το δημοσιονομικό της έλλειμμα, να περιορίσει τα αίτια που το τροφοδοτούν και να ενισχύσει την ανταγωνιστικότητα της οικονομίας της.

Σύμφωνα με τον πρόεδρο του ΣΕΒ, οι αντιδράσεις στις αλλαγές που επιτελούνται είναι αναπόφευκτα ισχυρές -και αυτές σχεδόν μονοπωλούν τα φώτα της δημοσιότητας- ωστόσο, υποστήριξε ότι «η μεγάλη, σιωπηλή πλειοψηφία των Ελλήνων ψηφοφόρων δείχνει να έχει συνείδηση ότι δεν υπάρχει άλλος, ευκολότερος δρόμος προς το μέλλον».

Ο πρόεδρος και η Εκτελεστική Επιτροπή του ΣΕΒ συναντήθηκαν, επίσης, στο Βερολίνο με ανώτατους παράγοντες του υπουργείου Οικονομικών, καθώς και με το προεδρείο της Γερμανικής Ένωσης Εργοδοτών.

Σχόλια

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Loading…

0

Βίαιη καταστολή των διαδηλώσεων στο Μπαχρέιν με 4 νεκρούς

Σήμερα η κνητοποίηση για την υπεράσπιση των σιδηροδρόμων