Σύλληψη δημοσιογράφου στον Έβρο

Γερμανός δημοσιογράφος συνελήφθη το πρωί της Παρασκευής στην παραμεθόριο περιοχή Καστανέων-Νέας Βύσσας στον Έβρο διότι εισήλθε σε απαγορευμένη στρατιωτική ζώνη -στην περιοχή όπου σχεδιάζεται ο φράχτης για την αποτροπή εισόδου παράνομων μεταναστών. Ο συλληφθείς, εργαζόμενος στον όμιλο του Αξελ Σπρίνγκερ, οδηγήθηκε στον εισαγγελέα Ορεστιάδας.

Ο 46χρονος δημοσιογράφος εντοπίστηκε από Έλληνες συνοριοφύλακες του τμήματος συνοριακής φύλαξης Ορεστιάδας, οι οποίοι περιπολούσαν στο πλαίσιο των Κοινών Ομάδων Ταχείας Επέμβασης (RABITS) με τα κλιμάκια της Frontex, την ώρα που εκινείτο με ΙΧ αυτοκίνητο πάνω στην οριογραμμή των χερσαίων συνόρων σε χώρους όπου υπάρχουν περιορισμοί και απαγορεύσεις πρόσβασης, όπως επισημαίνεται σε ανακοίνωση της αστυνομίας.

Στην κατοχή του δημοσιογράφου βρέθηκε μια φωτογραφική μηχανή με φωτογραφικό υλικό, η οποία κατασχέθηκε.

Στη σχετική ανακοίνωση αναφέρεται ότι ο συγκεκριμένος δημοσιογράφος «δεν τήρησε τους προβλεπόμενους κανόνες πρόσβασης και τις διαδικασίες δημοσιογραφικής κάλυψης που έχουν δημοσιοποιηθεί και προϋποθέτουν ειδική άδεια από τις ελληνικές αρχές».

Ο συλληφθείς οδηγήθηκε στον εισαγγελέα Ορεστιάδας, ο οποίος όρισε τακτική δικάσιμο για την άλλη Παρασκευή και τον άφησε ελεύθερο.

Ο δημοσιογράφος κατηγορείται για παράβαση του νόμου περί μέτρων ασφάλειας οχυρών θέσεων.

Ο δημοσιογράφος είναι ο Γκοργκ Ούβε Χόιερ και εργάζεται στην καθημερινή εφημερίδα του Αμβούργου Ηamburger Αbendblatt του δημοσιογραφικού συγκροτήματος του Αξελ Σπρίνγκερ, που εκδίδει και άλλα έντυπα, όπως οι εφημερίδες Bild και Die Welt.

αναδημοσίευση από in.gr

Σχόλια

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Loading…

0

Αναφορά Της Ελληνικής Ένωσης για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα (ομάδα Θεσσαλονίκης) για τις συνθήκες κράτησης μεταναστών χωρίς νομιμοποιητικά έγγραφα στο κέντρο κράτησης Φυλακίου Κυπρίνου στον βόρειο Έβρο.

ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑ ή αλλιώς : «πώς ο κόμβος γίνεται αδιέξοδο»