Συλλαλητήριο διοργανώνει η Εθνική Ομοσπονδία Τυφλών

Συλλαλητήριο διοργανώνει η Εθνική Ομοσπονδία Τυφλών την Παρασκευή 3 Δεκέμβρη , με αφορμή την Παγκόσμια ημέρα των ατόμων με αναπηρία. Η ΕΟΤ καλεί τα μέλη και τους φίλους της ομοσπονδίας να δώσουν ένα δυναμικό παρόν αύριο στις 10 στο Σύνταγμα .   Η 3η του Δεκέμβρη όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση της ομοσπονδίας “αποτελεί ημέρα αγώνα, διεκδικήσεων και ανάληψης πρωτοβουλιών για την εξασφάλιση καλύτερων συνθηκών διαβίωσης για τα άτομα με αναπηρία. Η 3η του Δεκέμβρη του 2010 έχει ιδιαίτερη σημασία για το εθνικό αναπηρικό κίνημα. Για το λόγο αυτό επιβάλλεται όλοι μαζί, ενωμένοι και αποφασισμένοι, να αναδείξουμε την πολυμορφία του χώρου και να αντισταθούμε στα επιβαλλόμενα μέτρα που πλήττουν βάναυσα το εισόδημά μας, με το οποίο καλούμαστε να καλύψουμε, εκτός των άλλων, και τις πρόσθετες ανάγκες που δημιουργεί η αναπηρία.”     

Τα αιτηματα της ομοσπονδίας:
 
1. Πλήρη στήριξη του απολεσθέντος εισοδήματος των ατόμων με αναπηρία και αύξηση των προνοιακών επιδομάτων με ενίσχυση εκείνων που χορηγούνται στους ασθενέστερους από μας-άνεργους, ανασφάλιστους, έμμεσα ασφαλισμένους.

2. Δημοσιοποίηση της Σχολής Τυφλών Βορείου Ελλάδος «Ο Ήλιος» και γενναία χρηματοδότηση από το Υπουργείο Παιδείας του Κέντρου Εκπαίδευσης και Αποκατάστασης Τυφλών (Κ.Ε.Α.Τ.).

3. Ψήφιση νόμου πραγματικής προστασίας των εργασιακών δικαιωμάτων των ατόμων με αναπηρία.

4. Κρατική χρηματοδότηση των προνοιακών δομών και δημιουργία νέων για την κάλυψη των αναγκών των τυφλών και των τυφλών με πρόσθετες αναπηρίες σε όλη τη Χώρα.

5. Αναβάθμιση του Εθνικού Συστήματος Υγείας και ουσιαστική κρατική στήριξη των Ασφαλιστικών Ταμείων.

6. Μέτρα για την ελεύθερη πρόσβαση των ατόμων με αναπηρία στο φυσικό και δομημένο περιβάλλον, την πληροφορία γενικά και την ψηφιακή πληροφόρηση ιδιαίτερα, με την ουσιαστική αξιοποίηση των ευρωπαϊκών κονδυλίων που προορίζονται για την Κοινωνία της Πληροφορίας.

7. Ισότιμη και ανεμπόδιστη πρόσβαση στον Πολιτισμό και τον Αθλητισμό, καθώς και στην πολιτική, κοινωνική και οικονομική ζωή της Χώρας.

                                                                                

Σχόλια

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Loading…

0

Νέες απολύσεις στον ΔΟΛ

“Έπεσε” το wikileaks