Συγκρούσεις ανάμεσα σε ενόπλους και διαδηλωτές στην πλατεία Ταχρίρ

Πλήθος αγνώστων, οπλισμένων με μαχαίρια, επιτέθηκαν σήμερα σε εκατοντάδες διαδηλωτές στην πλατεία Ταχρίρ στο Κάιρο, με αποτέλεσμα να διαλύσουν τη συγκέντρωση, μεταδίδει το κρατικό τηλεοπτικό δίκτυο της Αιγύπτου.

«Εκατοντάδες άνθρωποι με μαχαίρια εισήλθαν στην πλατεία Ταχρίρ», ανακοίνωσε ο εκφωνητής, τη στιγμή που μεταδίδονταν πλάνα με έντονο πετροπόλεμο και πολυάριθμους διαδηλωτές να εκδιώκονται από την πλατεία. Οι μαζικές διαδηλώσεις του προηγούμενου μήνα στην ίδια πλατεία κατέληξαν στην απομάκρυνση του πρώην προέδρου Χόσνι Μουμπάρακ από την εξουσία τον περασμένο μήνα.

Παράλληλα, το νέο υπουργικό συμβούλιο υπό τον πρωθυπουργό Ισάμ Σάραφ συνεδρίασε σήμερα για πρώτη φορά, με κύρια θέματα τις προσπάθειες για την αποκατάσταση της γαλήνης στους δρόμους της Αιγύπτου και την ανόρθωση της οικονομίας.

Ο Σάραφ, που ανέλαβε την πρωθυπουργία μετά την πτώση του καθεστώτος Μουμπάρακ, δήλωσε τη Δευτέρα την απόφασή του να εργαστεί για την ανόρθωση της αιγυπτιακής οικονομίας.

Το υπουργικό συμβούλιο ανέστειλε την έκτακτη συνεδρίασή του από κοινού με το Ανώτατο Συμβούλιο των Ενόπλων Δυνάμεων που είχε προγραμματισθεί για το απόγευμα, ανακοίνωσε στέλεχός του, χωρίς όμως να προσθέσει άλλες λεπτομέρειες.

Σχόλια

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Loading…

0

Αρχειακό υλικό – Αιχμάλωτοι του ΔΣΕ σε στρατόπεδο συγκέντρωσης του Εθνικού Στρατού

Συνεχίζεται με ανατροπές η δίκη των “Πυρήνων της φωτιάς”