Συγκέντρωση διαμαρτυρίας από τους τεχνικούς ραδιοφώνου

Στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας «ενάντια στην αντεργατική πολιτική της κυβέρνησης» που πραγματοποιείται μεθαύριο στις 12 το μεσημέρι έξω από το υπουργείο Εργασίας (Πειραιώς 40) καλεί τους τεχνικούς της ελληνικής ραδιοφωνίας το διοικητικό συμβούλιο της Ένωσης τους (ΕΤΕΡ).
“Την 1η Ιουλίου βγήκε Διαιτητική απόφαση από τον Οργανισμό Μεσολάβησης Εργατικών Διαφορών για την ΣΣΕ των τεχνικών της ραδιοφωνίας που έδινε 1,5% από 1ης 1ου του 2010 και 1,5% από 1ης 9ου του 2010 και κατατέθηκε στην αρμόδια υπηρεσία του Υπουργείου Εργασίας. Η κυβέρνηση για άλλη μια φορά έδειξε το αντεργατικό της πρόσωπο. Στις 17 Αυγούστου, ενάμιση μήνα μετά δηλαδή, ψήφισε τον Ν 3871/2010 άρθρο 51 και με διαδικασίες στρατοδικείου κατάργησε την Διαιτητική απόφαση αντικαθιστώντας την με νέα της αρεσκείας της, η οποία μηδενίζει τις όποιες αυξήσεις. Ό,τι δηλαδή δεν ακούμπησαν οι εργοδότες, το περιποιήθηκε η κυβέρνηση.
Όλοι στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από το υπουργείο εργασίας (Πειραιώς 40), αυτή την Πέμπτη 14 Οκτωβρίου 2010 στις 12 το μεσημέρι. – Ζητάμε την άμεση κατάργηση του αντισυνταγματικού Νόμου Λοβέρδου (Ν 3871/2010 άρθρο 51) που βάζει σε προκρούστια κλίνη τις ΣΣΕ.
– Ζητάμε από το υπουργείο να σέβεται τις Μεσολαβητικές και Διαιτητικές αποφάσεις του ΟΜΕΔ.
– Όχι στην αποδόμηση του ΟΜΕΔ.
– Όχι στην κατάργηση των ΣΣΕ
– Κάτω τα χέρια από τη Διαιτητική απόφαση της 1ης 7ου 2010.
– Αρκετά πλήρωσαν οι εργαζόμενοι. Φέρτε πίσω τα κλεμμένα.
Για να μπει επιτέλους φραγμός στην επίθεση εναντίον μας από κυβέρνηση και εργοδότες.”

Σχόλια

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Loading…

0

Βιβλία, τσιγάρα και η αυτοπεριγραφή του συγγραφέα.

Καταναλωτικός πατριωτισμός από τους προέδρους των συνομοσπονδιών