Στους δρόμους την Τρίτη ηθοποιοί και εργαζόμενοι του ΚΘΒΕ

Πορεία διαμαρτυρίας θα πραγματοποιήσουν ηθοποιοί και εργαζόμενοι του Κρατικού Θεάτρου Βορείου Ελλάδος, την προσεχή Τρίτη (19/10), κατά των περικοπών που επιβάλει το υπουργείο Πολιτισμού στους φορείς που εποπτεύει.

Σε γενική συνέλευσή τους, που έληξε πριν από λίγο, οι ηθοποιοί και οι εργαζόμενοι του ΚΘΒΕ αποφάσισαν να μην πλήξουν προς το παρόν τη λειτουργία του θεάτρου, καθώς, όπως επισημαίνουν, δεν στρέφονται ούτε κατά της διοίκησης, ούτε κατά της καλλιτεχνικής διεύθυνσης, αλλά μόνο κατά της κυβερνητικής πολιτικής στον τομέα του πολιτισμού.
Όπως είπαν, δεν έχουν πληρωθεί υπερωρίες και υπερεργασία από τον περασμένο Μάρτιο, ενώ μέχρι στιγμής, τους έχει καταβληθεί μόνο το 40% της αμοιβής του Σεπτεμβρίου.
Η εξόφληση Σεπτεμβρίου αναμένεται να καταβληθεί μέσα στον Οκτώβριο, αλλά παραμένει άγνωστο τί θα γίνει με την καταβολή μισθών του τρέχοντος μήνα, καθώς το υπουργείο Οικονομικών επέβαλε μείωση της μηνιαίας δόσης της επιχορήγησης, ενώ το ΥΠΠΟ επέβαλε μείωση κατά 30% στον προϋπολογισμό του θεάτρου.
Οι εργαζόμενοι και οι ηθοποιοί του ΚΘΒΕ, θα ενημερώνουν το κοινό με διανομή ενημερωτικών φυλλαδίων πριν από τις παραστάσεις, σε όλες τις σκηνές του θεάτρου.
αναδημοσίευση από enet.gr

Σχόλια

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Loading…

0

Εφημερίδεεεες!

Τρίωρη στάση εργασίας της ΟΜΕ-ΟΤΕ σήμερα στην Αττική