Στουρνάρας: Η Ελλάδα θα ανταποκριθεί στις υποχρεώσεις της

Ενημέρωσε τους ομολόγους τους για τις εξελίξεις στην Ελλάδα ο υπουργός Οικονομικών Γιάννης Στουρνάρας που εκπροσώπησε την κυβέρνηση στο Συμβούλιο των υπουργών Οικονομικών της Ευρωζώνης και θα την εκπροσωπήσει και σήμερα στο ECOFIN.

Ο κ. Στουρνάρας τους διαβεβαίωσε πως παρά τα συμπτώματα εσωστρέφειας των τελευταίων ημερών, η χώρα θα ανταποκριθεί στις απορρέουσες από το μνημόνιο υποχρεώσεις της ούτως ώστε να πραγματοποιηθεί απρόσκοπτα και πριν το φθινόπωρο η εκταμίευση της επόμενης δόσης των δανείων προς την Ελλάδα συνολικού ύψους 8,1 δισ. ευρώ.

Παραλληλα, σε συνομιλίες του με δημοσιογράφους, ο υπουργός Οικονομικών τόνισε πως η χώρα έχει καθυστερήσει σημαντικά στον τομέα της αναμόρφωσης του δημοσίου τομέα και ειδικότερα στο θέμα της κινητικότητας των δημοσίων υπαλλήλων και ότι θα πρέπει να πολλαπλασιάσει τις προσπάθειές της στον τομέα αυτό για να λάβει την επόμενη δόση με την οποία θα καλύψει τις υποχρεώσεις της τουλάχιστον για το σύνολο του 2013.

Τέλος, ο κ. Στουρνάρας, σχολιάζοντας δημοσιεύματα του διεθνούς Τύπου που εμφανίζουν το ΔΝΤ έτοιμο να αποχωρήσει από τις διαδικασίες δανειοδότησης της Ελλάδας, ανέφερε ότι το ΔΝΤ απευθύνεται πρωτίστως στις χώρες της ευρωζώνης που παρά τις παλαιότερες υποσχέσεις τους ότι θα διευκολύνουν την Ελλάδα επιμηκύνοντας τους χρόνους ωρίμανσης των δανείων, δεν έχουν ακόμη λάβει τα αναγκαία μέτρα.

 

Σχόλια

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Loading…

0

Να επαναλειτουργήσει η ΕΡΤ ζητούν δέκα ομογενειακές οργανώσεις της Αυστραλίας

Σε εξέλιξη δύο πυρκαγιές στην Αττική