Στον Σφακιανάκη το στικάκι

Πριν από λίγη ώρα ο Αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου, Νίκος Παντελής έδωσε παραγγελία στους Οικονομικούς Εισαγγελείς να δώσουν το “στικάκι” με την πρώτη λίστα Λαγκάρντ στον προϊστάμενο της δίωξης ηλεκτρονικού εγκλήματος Μανώλη Σφακιανάκη προκειμένου να προβεί στις απαραίτητες ενέργειες.

Να πραγματοποιήσει πραγματογνωμοσύνη, για να εξακριβώσει αν έχουν γίνει, ή όχι, επεμβάσεις στο memory stick (usb)  που στάλθηκε από το γαλλικό υπουργείο Οικονομικών στον τότε υπουργό Οικονομικών Γιώργο Παπακωνσταντίνου.

Ειδικότερα, ο κ. Παντελής αναφέρει στο σχετικό έγγραφό του προς τους δύο εισαγγελείς του οικονομικού εγκλήματος:

«Σας διαβιβάζουμε αντίτυπο του υπ΄αριθμ. 9386/8.1.13 φύλλου της εφημερίδας ΕΘΝΟΣ, στις σελίδες 1 και 7 του οποίου έχει καταχωρηθεί δημοσίευμα με τίτλο «Άφησε ίχνη ο παραχαράκτης», το οποίο αναφέρεται σε δυνατότητες της Υποδιεύθυνσης Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος να διαπιστώσει, μετά από πραγματογνωμοσύνη, τυχόν επεμβάσεις που έγιναν στο memory stick (usb), που αποτελεί αντίγραφο του CD, που περιήλθε στο Ελληνικό υπουργείο Οικονομικών από το αντίστοιχο γαλλικό υπουργείο Οικονομικών περί τα τέλη του 2010 («λίστα Λαγκάρντ»), το οποίο (σσ. usb) βρίσκεται στην υπηρεσία σας και παρακαλούμε για τις δικές σας ενέργειες ως προς την αξιοποίηση των δυνατοτήτων της σε σχέση με το ζήτημα αυτό».

Σχόλια

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Loading…

0

Νέα παραβίαση της εκεχειρίας: Παλαιστίνιος τραυματίζεται από ισραηλινά πυρά

Αρχίζουν οι απολογίες για το οικονομικό σκάνδαλο στο δήμο