Στο ΥΠΕΞ ο Τούρκος πρεσβευτής εξαιτίας ανάμιξης του προξενίου στα ψηφοδέλτια στην Κομοτηνή

Την αντίδραση του ελληνικού Υπουργείου Εξωτερικών προκάλεσε η δραστηριότητα του Τούρκου προξένου στην Κομοτηνή Μουσταφά Σαρντίς. Αποτέλεσμα να κληθεί στο ΥΠΕΞ ο Πρέσβης της Τουρκίας στην Αθήνα Χασάν Γκιογούς, όπου του έγινε προφορικό διάβημα διαμαρτυρίας για την ανάμιξη του τουρκικού προξενείου στις επερχόμενες εκλογές του Νοεμβρίου.

«Το Γενικό Προξενείο της Τουρκίας στην Κομοτηνή αναμείχθηκε στις τοπικές εκλογές που θα διεξαχθούν τον Νοέμβριο», φέρεται να υποστηρίζει το ελληνικό υπουργείο Εξωτερικών, προειδοποιώντας παράλληλα τον Τούρκο πρεσβευτή ότι «η ένταση στην περιοχή αυτή βοηθά τους ακραίους.»
Σύμφωνα με πληροφορίες του Τύπου, μάλιστα, το τελευταίο διάστημα το τουρκικό προξενείο της Κομοτηνής ενέτεινε τις δραστηριότητές του στη Θράκη, επιχειρώντας να πριμοδοτήσει τα ψηφοδέλτια στα οποία μετέχουν αποκλειστικά μειονοτικοί.
“Η ελληνική κυβέρνηση είναι ανοιχτή στην κοινωνία και αφουγκράζεται τις ανάγκες των πολιτών, διαφυλάττοντας παράλληλα τα δικαιώματά τους. Και αυτό αποτελεί αποκλειστική αρμοδιότητα της ελληνικής κυβέρνησης και κανενός άλλου” ανέφερε χαρακτηριστικά την Τρίτη ο υπουργός Εξωτερικών κ. Δ. Δρούτσας στην αρμόδια κοινοβουλευτική Επιτροπή κατά τη διάρκεια σχετικής συζήτησης.

Σχόλια

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Loading…

0

Ένταση με τους συμβασιούχους στην Ακρόπολη

Ανακοίνωση του ΚΚΕ (μ-λ) για την επίθεση στην Ακρόπολη