Στο συλλαλητήριο της ΔΕΘ καλεί τους δημοσιογράφους η ΠΟΕΣΥ

Να συμμετάσχουν στις διαδηλώσεις των συνδικάτων στη Θεσσαλονίκη καλεί τους δημοσιογράφους με ανακοίνωσή της η ΠΟΕΣΥ σημειώνοντας ότι η «μάχη» για το εισόδημα, την απασχόληση, τις κοινωνικές κατακτήσεις θα κερδηθεί.

Η ανακοίνωση της ΠΟΕΣΥ:

Φέτος τα εργατικά συλλαλητήρια κατά τη διάρκεια της ΔΕΘ αποκτούν ξεχωριστή σημασία: η απασχόληση, ο μισθός, οι συντάξεις, η περίθαλψη, το σύνολο των εργατικών και κοινωνικών δικαιωμάτων όπως τα γνωρίσαμε, τίθενται σε πλήρη αμφισβήτηση από την κυβέρνηση του Μνημονίου και της «επιτήρησης».

Η πολιτική αυτή δεν είναι μονόδρομος. Οι εργατικές κινητοποιήσεις είναι η αποφασιστική δύναμη που μπορεί να ανοίξει το δρόμο σε άλλες πολιτικές, οι οποίες θα απαντούν στις ανάγκες των εργαζομένων.

Γι’ αυτούς τους λόγους η ΠΟΕΣΥ καλεί τους δημοσιογράφους να συμμετάσχουν στις διαδηλώσεις των συνδικάτων στη Θεσσαλονίκη και να στείλουν καθαρά το μήνυμα ότι η μάχη στο χώρο του Τύπου, η μάχη για το εισόδημα, για την απασχόληση, για τις κοινωνικές κατακτήσεις, θα δοθεί και θα κερδηθεί.

Σε άλλη ανακοίνωσή του το διοικητικό συμβούλιο της ΠΟΕΣΥ επισημαίνει ότι ο κλάδος βρίσκεται σε κρίσιμη καμπή που μπορεί να αντιμετωπιτσεί μόνο με ενότητα και αλληλεγγύη. Και σημειώνει:

Τον πρόλογο έκανε με τις δηλώσεις του ο εκδότης Σταύρος Ψυχάρης στα μέλη του διοικητικού συμβουλίου της ΕΣΗΕΑ. Την εξειδίκευση των σχεδίων στον ΔΟΛ και ειδικότερα στο ΒΗΜΑ έκανε χθες ο διευθυντής της εφημερίδας Παντελής Καψής: πρέπει να απολυθεί σημαντικός αριθμός διοικητικών υπαλλήλων (έως και οι μισοί σε σύνολο 350 περίπου) για να επιβιώσει το φύλλο και σ’ αυτό πρέπει να συναινέσουν οι δημοσιογράφοι. Οι εξελίξεις στο ΔΟΛ δεν είναι μεμονωμένο φαινόμενο. Απολύσεις εργαζομένων και σχέδια περικοπών υλοποιούνται ήδη σε άλλες εφημερίδες και περιοδικά, ενώ το κλίμα είναι πολύ χειρότερο στην περιφέρεια. Η μέθοδος της σαλαμοποίησης δεν πρέπει να περάσει.

Το διοικητικό συμβούλιο της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ενώσεων Συντακτών (ΠΟΕΣΥ) έχει εργασθεί συνειδητά τα τελευταία χρόνια για την δημιουργία ενός μετώπου των εργαζομένων στα ΜΜΕ παρά τις αντιδράσεις πολλών που υπερασπίζονται στενά συντεχνιακές αντιλήψεις». Γι αυτό και καλεί τις Ενώσεις μέλη της να σταθούν δίπλα και να αγωνιστούν μαζί με τις συνδικαλιστικές Ενώσεις διοικητικών και τεχνικών.

πηγή: enet.gr

Σχόλια

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Loading…

0

«Όχι» του προεδρείου του ΔΣΘ στην πρόσκληση για την ομιλία Παπανδρέου

Εμπρησμός της εφορίας στα Εξάρχεια