Στο ΣτΕ προσφεύγουν οι εργαζόμενοι της ΕΡΤ

Το «πάγωμα» της πράξης νομοθετικού περιεχομένου βάσει της οποίας αποφασίστηκε το κλείσιμο της ΕΡΤ ζητούν οι εργαζόμενοι στη δημόσια ραδιοτηλεόραση με προσφυγή που κατέθεσαν στο Συμβούλιο της Επικρατείας.

Στην προσφυγή, που υπογράφει ο πρόεδρος της ΠΟΣΠΕΡΤ, Παναγιώτης Καλφαγιάννης, ζητείται η έκδοση προσωρινής διαταγής κατά της πράξης νομοθετικού περιεχομένου μέχρι τουλάχιστον τη συζήτηση της κύριας προσφυγής που ορίστηκε στην Ολομέλεια του Ανωτάτου Δικαστηρίου για τις 27 Σεπτεμβρίου 2013.

Η απάντηση αναμένεται να εκδοθεί άμεσα από τον πρόεδρο του ΣτΕ, Κωνσταντίνο Μενουδάκο.

Η προσφυγή αναφέρεται σε σειρά παραβιάσεων συνταγματικών και ευρωπαϊκών συμβάσεων, αλλά και νομοθετικών κανόνων.

Στο κείμενο της προσφυγής αναφέρεται ότι η απόφαση για το κλείσιμο παραβιάζει την ελευθερία της έκφρασης και της πληροφόρησης αλλά και τις συνταγματικές επιταγές του άρθρου 15 του Συντάγματος που αφορά τους κανόνες λειτουργίας της δημόσιας ραδιοτηλεόρασης, καθώς και το άρθρο 25 που καθιερώνει τον κανόνα της αρχής της αναλογικότητας.

Η απόφαση χαρακτηρίζεται επίσης παράνομη αφού δεν υπογράφεται, όπως επιβάλλει η νομοθεσία, από τον υπουργό Διοικητικής Μεταρρύθμισης Αντώνη Μανιτάκη, ενώ δεν έχει εμπεριστατωμένη αιτιολογία αφού αναφέρει αόριστα ότι η ΕΡΤ επιβαρύνει τον κρατικό προϋπολογισμό, χωρίς να εξειδικεύει πως επέρχεται η επιβάρυνση αυτή.

Πληροφορίες: protothema

Σχόλια

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Loading…

0

Νέο βιβλίο από το Alterthess: Στιγμές Σαλονίκης Εαρινές

Ν. Μουζινιεκς: Βαρύ πλήγμα σε ένα πυλώνα της δημοκρατίας το κλείσιμο της ΕΡΤ