Στο ΣτΕ η έκθεση της Κυβέρνησης για τις προσφυγές κατά του Μνημονίου

 Το υπουργείο Οικονομικών κατέθεσε στην Ολομέλεια του Συμβουλίου της Επικρατείας την έκθεση με τις απόψεις-θέσεις τους επί των προσφυγών που έχουν καταθέσει ο Δικηγορικός Σύλλογος Αθηνών, η ΑΔΕΔΥ και άλλοι φορείς κατά του Μνημονίου. Υπενθυμίζεται ότι το υπουργείο Οικονομικών δεν είχε καταθέσει έγκαιρα την εν λόγω έκθεση με αποτέλεσμα η εκδίκαση να μην έχει προχωρήσει.

Την έκθεση των απόψεών του το υπουργείο Οικονομικών την κατέθεσε στην εισηγήτρια της υπόθεσης, σύμβουλο Επικρατείας, Μαρία Σαρπ, ενόψει της συζήτησης των προσφυγών στην Ολομέλεια του Συμβουλίου της Επικρατείας στις 23 Νοεμβρίου 2010.Το μεγαλύτερο μέρος της έκθεσης αναφέρεται στο ιστορικό της οικονομικής πορείας της Ελλάδας και το μικρότερο στη νομική επιχειρηματολογία.
Στην έκθεση, μεταξύ άλλων, αναφέρεται πως «τα οικονομικά μέτρα που επιβλήθηκαν ήταν απολύτως αναγκαία, διότι άν δεν είχαν ληφθεί, είναι πλέον βέβαιο ότι θα υπήρχε αδυναμία πληρωμής μισθών και συντάξεων». «Τα μέτρα αυτά είναι κατάλληλα αφού συμβάλλουν άμεσα στην περιστολή των δημοσίων δαπανών και συνδυάζονται με ευρύ δανεισμό υπό όρους σαφώς καλύτερους εκείνων της χρηματοπιστωτικής αγοράς, ενώ είναι τα ηπιότερα δυνατά, ενόψει των καταστροφικών επιπτώσεων οιασδήποτε άλλης πολιτικής επιλογής», σημειώνεται στην έκθεση.

Σχόλια

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Loading…

0

Εφημερίδες!!!!

Εφημερίδεεεες…