Στο ΣτΕ η χρηματοδότηση των μεταπτυχιακών

Στην Ολομέλεια του Συμβουλίου της Επικρατείας παρέπεμψε το Γ΄ Τμήμα του Ανωτάτου Ακυρωτικού Δικαστηρίου την προσφυγή για τα δίδακτρα των προγραμμάτων μεταπτυχιακών σπουδών των Πανεπιστημίων λόγω σπουδαιότητας.
Η Ολομέλεια του Συμβουλίου της Επικρατείας πρόκειται να αποφασίσει την συνταγματικότητα ή όχι των διατάξεων του Ν. 3685/2010 για την κάλυψη από το Δημόσιο των προγραμμάτων μεταπτυχιακών σπουδών των Πανεπιστημίων.

Η υπόθεση άνοιξε όταν ο αναπληρωτής καθηγητής του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης, κ . Γ. Κατρούγκαλος προσέφυγε στο ΣτΕ ζητώντας να ακυρωθεί η απόφαση του υφυπουργού Παιδείας πού
ορίζει ότι το κόστος λειτουργίας ενός μεταπτυχιακού προγραμματος στο Τμήμα Κοινωνικής Διοίκησης του Δ.Π.Θ θα καλύπτεται από δίδακτρα.

 Η πλειοψηφία του Γ΄ Τμήματος του ΣτΕ έκρινε ότι δεν είναι αντίθετες προς το Σύνταγμα οι διατάξεις που προβλέπουν την κάλυψη του κόστους του προγράμματος με δίδακτρα. Ενώ η μειοψηφία του  έκρινε ότι “τα δίδακτρα περιλαμβάνονται μεταξύ των πόρων των προγραμμάτων μεταπτυχιακών σπουδών, σημαντικό τμήμα των οποίων μάλιστα διατίθεται για αμοιβές-αποζημιώσεις του διδακτικού ερευνητικού προσωπικού, έρχονται σε αντίθεση προς το Σύνταγμα και δεν εφαρμόζονται, με συνέπεια να είναι παράνομο το τμήμα της υπουργικής απόφασης που έχει ως έρεισμα τις αναφερθείσες νομοθετικές διατάξεις (Ν. 3685/2008)”.

Αναμένεται η απόφαση της ολομέλειας του Στε.

Σχόλια

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Loading…

0

105 μαθητές στον Έβρο διώκονται για τις καταλήψεις του 2009

Εξάωρη στάση εργασίας ακινητοποιεί τα λεωφορεία