Στο Γενικό Νοσοκομείο Νίκαιας η μοτοπορεία αλληλεγγύης στον Κ. Σακκά

Στο Γενικό Νοσοκομείο Νίκαιας όπου νοσηλεύεται επί 32 μέρες κατάληξε η μοτοπορεία αλληλεγγύης στον απεργό πείνας αναρχικό Κώστα Σακκά. Να υπενθυμίσουμε ότι ο Κ. Σακκάς βρίσκεται φυλακισμένος επί 2,5 χρόνια χωρίς δίκη, και πρόσφατα δόθηκε δικαστική εντολή για παράταση της προφυλάκισής του για 6 μήνες ακόμα. Οι συμμετέχοντες στην πορεία ξεπερνούν τους 2.000 ενώ ένα απο τα συνθήματα που ακούγονται είναι το  «Κώστα, γερά, ως τη λευτεριά!» 

Σύμφωνα με πληροφορίες ο Κ. Σακκάς βγήκε στο παράθυρο και φώναξε “Πάμε γερά μέχρι τη νίκη”. Οι συγκεντρωμένοι ανταπέδωσαν με συνθήματα.(Πηγη: @Tatiana )

Να σημειωθεί ότι στο προαύλιο του νοσοκομείου ισχυρή είναι η παρουσία των ΜΑΤ.

Σε νέα συγκεντρωση διαμαρτυρίας καλεί την   Κυριακή 7 Ιουλίου στις 9 το βράδυ, στον περίβολο του Νοσοκομείου της Νίκαιας, ο ΣΥΡΙΖΑ – ΕΚΜ  για την παράνομη προφυλάκιση του Κώστα Σακκά. Αναλυτικά η ανακοίνωση:

«Στο Γενικό Κρατικό Νοσοκομείο της Νίκαιας, ένα βάρβαρο και στερημένο από κάθε στοιχείο πολιτισμού του δικαίου καθεστώς, απειλεί τη ζωή ενός νέου ανθρώπου, του αναρχικού απεργού πείνας Κώστα Σακκά. Ταυτόχρονα, απειλούνται με θάνατο η Δημοκρατία και η Δικαιοσύνη στην Ελλάδα. Στη χώρα που γεννήθηκε η δημοκρατία, αυτοί που σήμερα κυβερνούν καταπατούν και κουρελιάζουν τους νόμους, που η ίδια η πολιτεία έχει θεσπίσει, παραβιάζουν αυθαίρετα θεμελιώδεις αρχές του δικαιικού συστήματος, υπαγορεύουν σε ευάλωτους δικαστές αποφάσεις βασισμένες, όχι στη δικαστική τους συνείδηση, αλλά αρεστές στο αυταρχικό, ακροδεξιό, εχθρικό για την κοινωνία και επικίνδυνο για όλη την Ευρώπη καθεστώς, που επιχειρούν να εδραιώσουν.Στο Νοσοκομείο της Νίκαιας, κινδυνεύει άμεσα η ζωή ενός ανθρώπου προφυλακισμένου παράνομα επί 2,5 χρόνια, σε ένα καφκικού χαρακτήρα πραγματικό όμως σενάριο, σύμφωνα με το οποίο στη σημερινή Ελλάδα  μπορείς να παραμένεις επ’ αόριστον κρατούμενος, χωρίς δίκη και χωρίς καν τη συγκρότηση κατηγορητηρίου. Ταυτόχρονα, κάθε πολιτικός και κοινωνικός χώρος που τολμά να διαμαρτυρηθεί για την προφανή αυθαιρεσία, να καταγγέλλεται από τους ακροδεξιούς «κύκλους» του Πρωθυπουργού, ως υπερασπιστής της τρομοκρατίας” αναφέρει η ανακοίνωση της Επιτροπής Δικαιωμάτων του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ Πειραιά και προσθέτει:”Τη Δευτέρα 8 Ιουλίου το Συμβούλιο Εφετών, συνεδριάζει εκ νέου, με τον αρμόδιο Εισαγγελέα να προτείνει δυστυχώς ξανά, την απόρριψη του νέου αιτήματος αποφυλάκισης. Ο Κώστας Σακκάς, θα διανύει τότε την 35η μέρα απεργίας πείνας με συνέπειες άγνωστες για την υγεία και τη ζωή του. Πιστεύουμε, ότι οι δικαστές θα ορθώσουν αυτή τη φορά το ανάστημά τους, θα εφαρμόσουν το κράτος δικαίου και το Σύνταγμα και δεν θα υποκύψουν στις πιέσεις. Το άμεσο τίμημα, είναι η ζωή ενός ανθρώπου, που το μόνο που ζητά είναι να γίνει η δίκη του.”

 Η Επιτροπή Δικαιωμάτων καλεί “όλες και όλους, απευθυνόμαστε ιδιαίτερα στη δημοκρατική συνείδηση των λαών της Ευρώπης, να ενταθούν οι πιέσεις, να ελευθερωθεί ο Σακκάς και η χώρα του, από τα δεσμά ενός νέου αυταρχικού καθεστώτος, που οικοδομούν αρνητές τη Δημοκρατίας και της Δικαιοσύνης, εδώ στην Ελλάδα, με σκοπό να αποτελέσει παράδειγμα προς εφαρμογή ενάντια σε όλους τους ευρωπαϊκούς λαούς που συνθλίβονται κάτω από το βάρος της συστημικής κρίσης και που επιχειρούν να υπερασπιστούν τα δικαιώματα, τις ζωές και το μέλλον τους.”

Πηγή: @KeyserSoze

Πηγή Φωτό : @KeyserSoze

Σχόλια

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Loading…

0

Κατατεθηκε το νομοσχέδιο για τη ΝΕΡΙΤ

Άσυλο από τον Μοράλες στον Σνόουντεν