Στηρίξτε το alterthess. Κυκλοφορεί το Ημερολόγιο 2013

Κυκλοφορεί από το alterthess το “Ημερολόγιο 2013. +3 ιστορίες από την άλλη Θεσσαλονίκη”.

Ιστορίες που έρχονται για να δημιουργήσουν ένα ψηφιδωτό από το μέλλον- ή και το παρόν (;)- της Θεσσαλονίκης περιλαμβάνονται στο Ημερολόγιο για το 2013 του Εκδοτικού Συνεταιρισμού Alterthess και των εκδόσεων “Εναλλακτική Θεσσαλονίκη”.

Οι “Πυρήνες του Νερού”, το παράνομο δίκτυο εξεύρεσης και διακίνησης βιβλίων “Para todos, todo”, η Νεφέλη  με τα μικρά φυσικά “μυστικά” ομορφιάς είναι μέρος τριών ιστοριών που συνθέτουν την εικόνα μιας άλλης Θεσσαλονίκης.
 
I.

«Είχα μια θάλασσα στο νου και ένα περβόλι, περιβόλι του ουρανού»….έπαιζε το ραδιόφωνο στην κουζίνα ενώ η Νεφέλη έψαχνε για συνταγές «ομορφιάς» σε ένα παλιό τεφτέρι της μαμάς της…

[…]

Μια μικρή ιστορία «ομορφιάς» όπου το «όμορφο» εξαφανίζεται μέσα στην «ασχήμια»…

II.
 
Άνοιξε το σακίδιο με τα βιβλία. Ξεφύλλισε ένα από αυτά. Είχε σημειωμένα οχτώ γράμματα στην σελίδα 12 και τρία στην σελίδα 20.
 
[…]
 
Η Ελένη ένιωθε ανακουφισμένη στη ζέστη του λεωφορείου και χωρίς το βάρος της τσάντας. Άνοιξε το ημερολόγιο της. Ήταν 22 Δεκέμβρη και η Ελένη μόλις είχε διαγράψει μία ακόμη αποστολή.
III.
 
Η Έλενα το είδε στα μάτια του και το επιβεβαίωσε χαμογελώντας του. Ένα χαμόγελο μικρού παιδιού έπειτα από κάποια ζαβολιά, σκέφτηκε ο Μιχάλης και στο χέρι του βρέθηκε ένα χαρτάκι από ημερολόγιο τοίχου, από αυτά με τις άνοστες συνταγές. “Θα το δεις στους τοίχους. Η μέρα είναι η μέρα και οι γραμμές της συνταγής είναι οι ώρες μετά την ανατολή ή πριν από τη δύση. Και φέρε όσα άδεια μπουκάλια μπορείς”, του είπε η Έλενα. 
[…]
 
Λοιπόν. Ο Άκης, η Έλενα και ο Θοδωρής ζούνε σε ένα γκρέμι στην Άνω Πόλη…
 
Συντελεστές
 
Επιμέλεια Ύλης
Γ. Γκλαρνέτατζης
Θ. Μαρουλιάδης
Κ. Μπακιρτζή
 
Σχεδιασμός – Σελιδοποίηση
Βαγγέλης Αρβανίτης
 
Εξώφυλλο
Μαΐτα Χατζηιωάννιδου
Εικονογραφήσεις
Μαΐτα Χατζηιωαννίδου
Βίκτωρ Μοσχόπουλος
 
Θα το βρείτε σε κεντρικά βιβλιοπωλεία της Θεσσαλονίκης. Για περισσότερες πληροφορίες εδώ: 2310234714 (καθημερινές- εκτός αργιών)

Σχόλια

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Loading…

0

Απεργιακό alterthess: Στο δρόμο!

Η Κομισιόν θα ελέγχει τους εθνικούς προϋπολογισμούς