Στην Ολομέλεια η τροπολογία του ΚΚΕ κατά του λουκέτου στην ΕΡΤ

18.15: Εχει ξεκινήσει η Ολομέλεια.

Στην Ολομέλεια της Βουλής συζητείται σήμερα η τροπολογία που έχει καταθέσει το ΚΚΕ με την οποία ζητεί να καταργηθεί η Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου (ΠΝΠ) που άνοιξε το δρόμο για το κλείσιμο της ΕΡΤ.

Σε περίπτωση που η τροπολογία υπερψηφιστεί, τότε αυτομάτως ακυρώνεται η Πράξη και κατά συνέπεια παύουν να ισχύουν τα όσα δέχεται στην απόφασή του το Συμβούλιο της Επικρατείας.

Προτάσεις νόμου με παρόμοιο περιεχόμενο είχαν καταθέσει ο ΣΥΡΙΖΑ, κοινή το ΠΑΣΟΚ – ΔΗΜΑΡ, αλλά και οι Ανεξάρτητοι Έλληνες.

ΣΥΡΙΖΑ, ΔΗΜΑΡ και Αν.Ελ. έχουν δηλώσει ότι θα στηρίξουν την τροπολογία του ΚΚΕ.

Θα πρέπει να σημειωθεί ότι η Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου δεν αφορά μόνο στην ΕΡΤ, αλλά στο σύνολο των οργανισμών του Δημοσίου, δίνοντας το δικαίωμα σε υπουργούς να προχωρήσουν σε συγχωνεύσεις ή κλείσιμο φορέων.

Σε ανακοίνωση που εξέδωσε την περασμένη Παρασκευή η Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΚΚΕ, σημειώνεται: «Στο νομοσχέδιο, που συζητείται την Τρίτη στην Ολομέλεια της Βουλής, σύσσωμη η Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΚΚΕ έχει καταθέσει εμπρόθεσμα την τροπολογία για την κατάργηση της Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου που προβλέπει την κατάργηση ή συγχώνευση με υπουργική απόφαση -και μάλιστα ερήμην της Βουλής- εκατοντάδων δημοσίων φορέων και οργανισμών, καθώς επίσης και για την κατάργηση της απόφασης του υπουργού Οικονομικών και του υφυπουργού στον Πρωθυπουργό για το κλείσιμο της ΕΡΤ και την απόλυση χιλιάδων εργαζόμενων».

«Καμία δικαιολογία δεν υπάρχει ώστε να μην τεθεί για ψήφιση η τροπολογία αυτή» τονίζει το ΚΚΕ, το οποίο αναμένεται να ζητήσει τη διενέργεια ονομαστικής ψηφοφορίας.
 

Σχόλια

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Loading…

0

Όλι Ρεν: 2.000 απολύσεις δημοσίων υπαλλήλων μέσα στον Ιούνιο

Σεισμός 3,9 Ρίχτερ βόρεια της Καρπάθου