Στην Ολλανδική Βουλή η ένταξη της Σερβίας στην ΕΕ

Η Επιτροπή Ευρωπαϊκών Υποθέσεων της Ολλανδικής Βουλής θα αποφασίσει σήμερα εάν θα ζητήσει από την κυβέρνηση να συνταχθεί με τα υπόλοιπα ευρωπαϊκά κράτη επί της ένταξης της Σερβίας στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

Το πιο πιθανό είναι, σύμφωνα με τα διεθνή μέσα ενημέρωσης, η Βουλή της Ολλανδίας να εμμείνει στη θέση της ότι το Βελιγράδι δεν μπορεί να επιτελέσει περαιτέρω πρόοδο στην πορεία προσέγγισης της Ευρωπαϊκής Ένωσης χωρίς τη σύλληψη και την έκδοση του καταζητούμενου για εγκλήματα πολέμου, Ράτκο Μλάντιτς.
Η Ολλανδία είναι η μόνη χώρα της Ε.Ε. που ζητά την “πλήρη συνεργασία” των σερβικών αρχών με το Διεθνές Ποινικό Δικαστήριο της Χάγης για την πρώην Γιουγκοσλαβία, για τη σύλληψη και την έκδοση του πρώην στρατιωτικού διοικητή των Σέρβων της Βοσνίας, Ράτκο Μλάντιτς και τη θέτει ως όρο για να συναινέσει στη συνέχιση της ενταξιακής πορείας της Σερβίας.
Χωρίς τη σχετική απόφαση της Βουλής, η Ολλανδία δεν μπορεί στηρίξει την προώθηση της υποψηφιότητας της Σερβίας, για την οποία συμφώνησαν ομόφωνα τον περασμένο μήνα τα υπόλοιπα κράτη – μέλη της Ε.Ε.
Την περασμένη εβδομάδα, στην Κοινοβουλευτική Επιτροπή της Ολλανδίας απευθύνθηκαν ο Επίτροπος της Ε.Ε., αρμόδιος για τη Διεύρυνση, Στέφαν Φούλε, και ο γενικός εισαγγελέας του Διεθνούς Ποινικού Δικαστηρίου της Χάγης, Σερζ Μπράμερτς, για να βοηθήσουν τους Ολλανδούς βουλευτές να σχηματίσουν εικόνα για τη σημερινή κατάσταση, που συνδέεται με την ένταξη της Σερβίας.
πηγή:enet.gr

Σχόλια

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Loading…

0

Εφημερίδεεεες!

Τρίωρη στάση εργασίας της ΟΜΕ-ΟΤΕ σήμερα στην Αττική