Στη Βουδαπέστη η συζήτηση για τον φράχτη στον Έβρο

Στο άτυπο συμβούλιο Δικαιοσύνης και Εσωτερικών υποθέσεων που θα πραγματοποιηθεί στις 20 Ιανουαρίου στη Βουδαπέστη, αναμένεται να συζητηθεί η κατασκευή του φράχτη στον Έβρο, σύμφωνα με δημοσίευμα της κοινοτικής εφημερίδας European Voice. Η ΕΕ θα ζητήσει πιθανότατα διευκρινίσεις από την Ελλάδα για το σχέδιο.

Στο δημοσιέυμα τονίζεται η ανησυχία της ΕΕ ότι τα αυστηρότερα μέτρα ασφαλείας στα ελληνοτουρκικά σύνορα θα προκαλέσουν αύξηση της πίεσης στα σύνορα της Τουρκίας με τη Βουλγαρία, την περίοδο που Βουλγαρία και Ρουμανία επιδιώκουν την ένταξή τους στη ζώνη Σένγκεν. Το αίτημά τους πρόκειται να εξεταστεί στο ίδιο συμβούλιο.

Οι Υπουργοί Εσωτερικών των κρατών – μελών θα ζητήσουν διευκρινίσεις σχετικά με το μήκος του φράχτη. Την ίδια στιγμή η Ευρωπαϊκή Επιτροπή εκφράζει σοβαρές επιφυλάξεις ως προς την αποτελεσματικότητα του φράχτη στη λύση του προβλήματος.

Η Frontex, τέλος, ανακοίνωσε τον περασμένο μήνα ότι οι λαθραίες διελεύσεις από τα σύνορα μειώθηκαν κατά 44% σε σχέση με τα στοιχεία του Οκτωβρίου.

Σχόλια

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Loading…

0

Στρατός και απαγόρευση κυκλοφορίας στους δρόμους της εξεγερμένης Τύνιδας

Την συμμετοχή της στο Αντιρατσιστικό συλλαλητήριο δηλώνει η Α. Δ. Ε. ΔΥ