Στάση εργασίας σήμερα στα λιμάνια

Στάσεις εργασίας από τις 12:00 έως 19:00 σε όλα τα λιμάνια μέλη της ΟΜΥΛΕ θα πραγματοποιήσουν σήμερα Τετάρτη 26 Ιουνίου η Ομοσπονδία Υπαλλήλων Λιμανιών Ελλάδος (ΟΜΥΛΕ) μαζί με τα σωματεία – μέλη της, η Ένωση Λιμενεργατών ΟΛΠ και ο Σύνδεσμος Αρχιεργατών – Εποπτών ΟΛΠ ενόψει των Γενικών Συνελεύσεων των ΟΛΠ και ΟΛΘ.

Βασικό αίτημα τους αποτελεί να σταματήσει η «ιδιωτικοποίηση και το ξεπούλημα των λιμανιών».

Η ΟΜΥΛΕ καταγγέλει την κυβέρνηση ότι «με ψεύτικα προπαγανδιστικά τεχνάσματα επιχειρεί να πείσει τη κοινή γνώμη ότι το ξεπούλημα της Δημόσιας Περιουσίας θα φέρει την ανάπτυξη και την αύξηση της απασχόλησης» και εξηγεί γιατί αυτό δεν ισχύει αλλά και τι σκοπίμως κρύβεται.

Στα αιτήματα η ΟΜΥΛΕ περιμβάνει και τη υπογραφή συλλογικών συμβάσεων. Επίσης, «διεκδικούμε την υπογραφή συλλογικής σύμβασης εργασίας (ΣΣΕ) στους μονομετοχικούς Οργανισμούς Λιμένων» προσθέτει η ΟΜΥΛΕ και καλεί όλα τα συνδικάτα και τους κοινωνικούς φορείς «να συμπαρασταθούν στον αγώνα μας».

Κατά τη διάρκεια της στάσης θα πραγματοποιηθούν αγωνιστικές παρεμβάσεις σε όλα τα Λιμάνια. Στον ΟΛΠ οι εργαζόμενοι θα συγκεντρωθούν στις 12:30 στις Πύλες του ΣΕΜΠΟ.
 

Σχόλια

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Loading…

0

Επιτέλους! Η Κυβέρνηση που όλοι ονειρευτήκαμε! Του Γιώργου Ανανδρανιστάκη

Μεγάλο συλλαλητήριο για το νερό- Η ΕΥΑΘ δεν πωλείται