Στάση εργασίας από ΓΣΕΕ – ΑΔΕΔΥ. Συγκέντρωση – Συλλαλητήριο στη Θεσσαλονίκη

Παναττική στάση εργασίας 12:00 με 15:00 και συλλαλητήριο πραγματοποιούν σήμερα τα συνδικάτα της ΓΣΕΕ και της ΑΔΕΔΥ αντιδρώντας στις προαναγγελθείσες αλλαγές των εργασιακών σχέσεων καθώς και στην πολιτική της κυβέρνησης.

Στην Θεσσαλονίκη η Ένωση Δημοσιοϋπαλληλικών οργανώσεων, το Εργατικό Κέντρο και η Πρωτοβουλία Πρωτοβάθμιων Σωματείων καλούν σε συλλαλητήριο στις 6μ.μ. στο Άγαλμα Βενιζέλου ενάντια στην κλιμάκωση των μέτρων ακραίας νεοφιλελεύθερης κατεύθυνσης, που λαμβάνουν από κοινού κυβέρνηση και τρόϊκα και αποτυπώνεται στο περίφημο “Μνημόνιο Νο 3”.

Η ΕΔΟΘ, αναφέρει στη σχετική ανακοίνωση ότι «Η υποβάθμιση μισθών και συντάξεων, ο περιορισμός και η υποβάθμιση του δημόσιου κοινωνικού αγαθού (παιδεία, υγεία, πρόνοια), η αύξηση της ανεργίας σε τρομακτικά επίπεδα δημιουργούν ένα εφιαλτικό τοπίο για ολόκληρη την ελληνική κοινωνία. Οι άνεργοι, οι συνταξιούχοι, όλοι οι εργαζόμενοι σε ιδιωτικό και δημοσιο τομέα, που βρίσκονται πλέον αντιμέτωποι με νέες δραματικές περικοπές δικαιωμάτων, θα σταθούν στο ύψος των περιστάσεων και με ΕΝΟΤΗΤΑ και αποφασιστικότητα θα αντισταθούν να μην περάσουν τα νέα βάρβαρα μέτρα.».

Η κινητοποίηση στη Θεσσαλονίκη θα καλυφθεί ζωντανά από την ομάδα του alterthess

Σχόλια

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Loading…

0

Τρομονόμος ΙΙΙ: Ολική καταστολή

Εργασιακές σχέσεις και συνδικάτα την εποχή της επισφάλειας