Σταματά την έντυπη έκδοσή του το περιοδικό Newsweek

H νίκη του Διαδικτύου επί των παραδοσιακών μέσων ενημέρωσης αποτυπώνεται στο τελευταίο εξώφυλλο του αμερικανικού περιοδικού Newsweek, το οποίο σταματά την έντυπη έκδοσή του.

Συγκεκριμένα, στο τεύχος που κυκλοφορεί σήμερα 31 Δεκεμβρίου 2012, το Newsweek έχει μια ασπρόμαυρη αρχειακή φωτογραφία του κτιρίου των γραφείων του στη Νέα Υόρκη και έναν τίτλο που παραπέμπει ευθέως στο twitter και τον κόσμο των social media: #LASTPRINTISSUE.

Το περιοδικό κυκλοφόρησε για πρώτη φορά στις 17 Φεβρουαρίου 1933 και κατά τη διάκρεια της μακρόχρονης πορείας του κατέγραψε εβδομαδιαίως όλες τις δραματικές εξελίξεις στον κόσμο, από την άνοδο του Χίτλερ και τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο έως τα επεισόδια του Ψυχρού Πολέμου.

To 2008 μετρούσε 3,1 εκατ. συνδρομητές και μέσα σε μόλις δύο χρόνια έμελε να χάσει τους μισούς, γεγονός που αποδίδεται κυρίως  λόγω του Διαδικτύου. Μάλιστα, όπως σχολίασαν κάποιοι, το τελευταίο εξώφυλλο του περιοδικού μοιάζει με την προσπάθεια ενός ετοιμοθάνατου να αποκαλύψει με την τελευταία του πνοή το όνομα του δολοφόνου του.

Το εξώφυλλο του τελευταίου τεύχους παντρεύει την ιστορία του περιοδικού με τον κόσμο του Internet. Αλλά, όπως κάποιοι σχολίασαν, μοιάζει σαν την προσπάθεια ενός ετοιμοθάνατου να αποκαλύψει με την τελευταία του πνοή το όνομα του δολοφόνου του.

Τον περασμένο Οκτώβριο και ενώ η εκδότρια εταιρεία αντιμετώπιζε σοβαρά οικονομικά προβλήματα, ανακοινώθηκε ότι στα τέλη του 2012 το Newsweek θα πάψει να τυπώνεται και θα μετατραπεί σε διαδικτυακό τόπο υπό την επωνυμία Newsweek Global.

Το Newsweek Global θα έχει κόστος συνδρομής περίπου 25 δολάρια ετησίως ή πέντε δολάρια για κάθε αντίτυπο.

Θα διατίθεται σε ηλεκτρονική μορφή τόσο για ταμπλέτες όσο και στο διαδίκτυο, ενώ μέρος του περιεχομένου του θα είναι διαθέσιμο και στην ιστοσελίδα The Daily Beast.

Σχόλια

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Loading…

0

‘Η πανευρωπαϊκή επίθεση στην εργασία από κεφάλαιο και ΕΕ και η απάντηση σε αυτήν”

Αφιέρωμα 2012:Από τη Δράμα στη Θεσσαλονίκη και στην υπηρεσία του Γ΄ Ράιχ, του Γιάννη Γκλαρνέτατζη