Στα τέλη Νοεμβρίου τα stress test για τις τράπεζες

Σε περίπου έναν μήνα από σήμερα θα πραγματοποιηθούν τα αποκαλούμενα stress test των ελληνικών τραπεζών, τα οποία είχαν αρχικώς προγραμματισθεί για τον Σεπτέμβριο.

Η σχετική «άσκηση» θα γίνει από την Τράπεζα της Ελλάδος, σε συνεργασία με το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο.

Η αναβολή είχε προκύψει από την τότε εκτίμηση, ότι τα stress test δεν θα προσέθεταν τίποτε καινούργιο για την κατάσταση των ελληνικών τραπεζών, καθώς δύο μήνες πριν είχε προηγηθεί το σχετικό stress test σε πανευρωπαϊκό επίπεδο.

Εντός των προσεχών ημερών, οι διοικήσεις των τραπεζών θα έχουν νέο γύρο επαφών με την Τράπεζα της Ελλάδος με αντικείμενο τα stress tests. Τα κριτήρια της άσκησης προσομοίωσης ακραίων καταστάσεων θα είναι αντίστοιχα με εκείνα που είχαν τεθεί τον Ιούλιο από το European Bank System και δεν θα αναμορφωθούν επί το αυστηρότερο, όπως τουλάχιστον ήταν οι αρχικές εκτιμήσεις.

Τα κριτήρια δεν θα είναι ίδια για όλες τις τράπεζες, αλλά τα πιστωτικά ιδρύματα θα αντιμετωπιστούν σαν ξεχωριστές μονάδες για την εφαρμογή των κριτηρίων στα τεστ αντοχής. Οι παράμετροι που θα οριστούν θα είναι και στατικοί και δυναμικοί, για να αποτυπώσουν με βάση τα τρέχοντα δεδομένα τις αντοχές των πιστωτικών ιδρυμάτων.

Σχόλια

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Loading…

0

Εφημερίδεεεες!

Συνεχίζουν τις κινητοποιήσεις τους οι συμβασιούχοι του υπουργείου Πολιτισμού