Στα δικαστήρια θα “κριθεί” η απεργία των εργαζόμενων στην εφημερίδα Μακεδονία-Θεσσαλονίκη

Η απεργία στις εφημερίδες Μακεδονία-Θεσσαλονίκη συνεχίζεται μέχρι αύριο. Η πλευρά της εργοδοσίας προσέφυγε σήμερα στα δικαστήρια προκείμενου να κριθεί η απεργία παράνομη και καταχρηστική. Η ύποθεση εκδικάζεται αύριο Παρασκευή στις 11 το πρωί και οι εργαζόμενοι θα συγκεντρωθούν στο δικαστικό μέγαρο.

Στη σημερινή συνέλευση των εργαζομένων παρουσιάστηκε η πρόταση της εργοδοσίας για μεσοσταθμικές περικοπές στους μισθούς στο ύψος του 19% μέσα από την υπογραφή ατομικών συμβάσεων εργασίας με μειωμένο ωράριο. Για όσους εργαζόμενους αρνηθούν να υπογράψουν αυτές τις συμβάσεις θα ισχύσει το πρόγραμμα εκ περιτροπής εργασίας (3ήμερα-2λημερα) το οποίο η εργοδοσία έχει ήδη καταθέσει στην Επιθεώρηση Εργασίας.

Το σύνολο των εργαζομένων έχει προχωρήσει σε εξώδικα κατά της επιχείρησης ζητώντας να μην εφαρμοστεί το πρόγραμμα εκ περιτροπής εργασίας. Η εργασιακή συνέλευση ομόθυμα αποφάσισε πως απορρίπτει την πρόταση για ατομικές συμβάσεις εργασίας με μειωμένο ωράριο και εξουσιοδότησε το Δ.Σ της Ένωσης Συντακτών να συνεχίζει το διάλογο με την εργοδοσία στην κατεύθυνση της σύναψης κάποιου είδους ενδοεπιχειρησιακού δανείου από την πλευρά των εργαζομένων προς την πλευρά της επιχείρησης.

Σχόλια

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Loading…

0

Ομιλία εκπροσώπου των απεργών πείνας στο δημοτικό συμβούλιο Θεσσαλονίκης

Αναμένεται το αποτέλεσμα τη δίκης για την απεργία στις εφημερίδες Μακεδονία-Θεσσαλονίκη