Σοκ προκαλεί η απάντηση της Ευρωπαϊκής Ένωσης στην ερώτηση του Ν. Χουντή για τη διαχείριση των σκουπιδιών

Σοκ προκαλεί η απάντηση της Ευρωπαϊκής Ένωσης στην ερώτηση του ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Νίκου Χουντή, για το θέμα της διαχείρισης των απορριμμάτων στη χώρα μας δηλώνει με ανακοίνωσή της η συνδικαλιστική παράταξη στους Ο.Τ.Α. Αυτόνομη Παρέμβαση.

Όπως αναφέρεται “Η κυβέρνηση και η ηγεσία του Ε.Σ.Δ.Κ.Ν.Α δείχνουν τεράστια σπουδή για τη υπογραφή της σύμβασης για την κατασκευή τεσσάρων μονάδων επεξεργασίας σύμμεικτων απορριμμάτων δυναμικότητας 700.000, 4000.000, 127.000 και 127.500 τόνων στον Ν. Αττικής, όταν η Ρυθμιστική Αρχή Ενέργειας της χώρας μας (Ρ.Α.Ε.), αλλά και ο αρμόδιος επίτροπος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής συμφωνούν απολύτως πως το υλικό που θα παράγεται από αυτά θα είναι ακατάλληλο για τον προβλεπόμενο σκοπό “.Πιο συγκεκριμένα η Ρ.Α.Ε. τονίζει ότι το υλικό που θα παράγεται προς καύση «πρέπει να προέρχεται από 100% βιοαποικοδομήσιμο κλάσμα αστικών απορριμμάτων» κάτι το οποίο είναι αδύνατο να επιτευχθεί με τα εργοστάσια μηχανικής ανακύκλωσης.

Ο Επίτροπος συμφωνώντας απολύτως με την Ρ.Α.Ε. κάνει καθαρό πως κάθε άλλη ερμηνεία για τα υπό επεξεργασία απορρίμματα ή παραγόμενα υλικά θα βρει μπροστά της το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο.

Τέλος τονίζεται ότι “μετά από αυτές τις απαντήσεις φαίνεται καθαρά πως η κυβέρνηση και ο Ε.Σ.Δ.Κ.Ν.Α. επιλέγουν τις λύσεις των εργοστασίων και των Χ.Υ.Τ.Α. –Χ.Υ.Τ.Υ γιατί είναι αιχμάλωτοι των εργολαβικών συμφερόντων που προωθούν τις προαναφερόμενες μεθόδους. Για αυτό και οι δικαιολογίες πως βιάζονται να μην χαθούν τα ευρωπαϊκά κονδύλια είναι απολύτως ψεύτικες, γιατί μάλλον το αντίστροφο θα γίνει μιας και η χώρα μας θα καταδικαστεί και θα πληρώσει πρόστιμο. Βιάζονται γιατί έχουν ανειλημμένες υποχρεώσεις στα εργολαβικά συμφέροντα.”

Σχόλια

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Loading…

0

Το Υπουργείο Παιδείας και o Τζωρτζ Όργουελ

“Καλλικράτη” στα σχολεία σχεδιάζει το Υπ. Παιδείας