Σλοβενία- Συνεχίζεται η απεργία των εργαζομένων στο δημόσιο τομέα

Η κυβέρνηση και μέρος των συνδικάτων των εργαζομένων στο δημόσιο τομέα, που απεργούν από τη Δευτέρα, δεν κατόρθωσαν να καταλήξουν σε συμφωνία, στις μαραθώνιες χθεσινές διαπραγματεύσεις. Οι συζητήσεις θα επαναληφθούν τη Δευτέρα, ενώ οι κινητοποιήσεις συνεχίζονται σε ήπια μορφή.
Η Χέλενα Κράμαρ, επικεφαλής της κυβερνητικής επιτροπής που μετέχει στις διαβουλεύσεις,είπε ότι δεν θεωρεί πιθανή μια οπισθοχώρηση της κυβέρνησης από τη συμφωνία για “πάγωμα” των μισθών στο δημόσιο τομέα, στην οποία κατέληξε με μέρος των συνδικάτων που δεν συμμετέχουν στην απεργία.
Ο επικεφαλής της απεργιακής επιτροπής, Ντούσαν Μίστσεβιτς, ανέφερε ότι δεν υπήρξε συμφωνία για κανένα από τα αιτήματα των απεργών, αλλά πρόσθεσε ότι οι ενώσεις εργαζομένων δεν θα κλιμακώσουν τις κινητοποιήσεις τους προς το παρόν.
Τα συνδικάτα θεωρούν ότι, υπό την ισχύουσα συλλογική σύμβαση εργασίας στο δημόσιο τομέα, οι υπάλληλοι δικαιούνται αύξηση με στόχο την άμβλυνση των ανισοτήτων στους μισθούς, έστω κι αν η κυβέρνηση υιοθέτησε νόμο, με τον οποίο ζητεί ακύρωση της συμφωνίας για το κομμάτι που αφορά τους μισθούς.

   

Σχόλια

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Loading…

0

Πολύωρη διακοπή νερού στο κέντρο της Θεσσαλονίκης

Απολύσεις και στην ΕΒΓΑ