Σήμερα αναμένεται η απάντηση του Κ. Καραμανλή για την υπόθεση Βατοπεδίου

Σήμερα το μεσημέρι αναμένεται να στείλει ο τέως πρωθυπουργός, Κώστας Καραμανλής, την απαντητική επιστολή του προς τον πρόεδρο της Προανακριτικής Επιτροπής της Βουλής για την υπόθεση Βατοπεδίου.
Σύμφωνα με πληροφορίες που επικαλείται η Ναυτεμπορική, η δήλωση του Κώστα Καραμανλή θα είναι λιτή και συνοπτική καθώς θα επαναλαμβάνει ότι όσα έχει να πει είναι ήδη γνωστά από την τοποθέτησή του για το θέμα ως πρωθυπουργός.

«Είναι πλέον ξεκάθαρο ότι κάποιοι, παρά την πνευματική τους αποστολή, λειτούργησαν σε βάρος του Δημοσίου. Εκμεταλλεύτηκαν αδυναμίες του κράτους και ενέπλεξαν φορείς και υπηρεσίες… είναι σαφές ότι τα πράγματα είχαν διαστάσεις σοβαρότερες από ό,τι αρχικά εκτιμήσαμε», είχε πει ο τέως πρωθυπουργός στις 16/12/2008 μιλώντας στην Κοινοβουλευτική Ομάδα της ΝΔ και παραδέχθηκε ότι είχε υποτιμήσει το θέμα:
«Οφείλω να πω -και το λέω ευθέως- ότι υποτίμησα και εγώ το θέμα. Δεν είδα έγκαιρα τις διαστάσεις του. Δεν είχα πλήρη εικόνα, όταν κλήθηκα για πρώτη φορά να τοποθετηθώ. Το λάθος αυτό δεν το χρεώνω σε κανέναν άλλον. Δικό μου ήταν. Είχα όμως -όπως έχω πάντοτε και όπως όλοι πρέπει να έχουμε- απόλυτη εμπιστοσύνη στη Δικαιοσύνη. Αναγνωρίζω ότι οφείλαμε να έχουμε ισχυρότερα ανακλαστικά. Να ήμασταν περισσότερο υποψιασμένοι σε υστερόβουλες επιδιώξεις. Αναγνωρίζω ότι χρόνιες παθογένειες του κράτους διευκόλυναν τα όσα διαδραματίστηκαν».

Σχόλια

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Loading…

0

Απεργία διαρκείας στο Δημόσιο στη Σλοβενία

Απολύσεις και στον “Πήγασο”