«Σήμα κινδύνου» για την κατάσταση στις φυλακές στη Βόρεια Ελλάδα

«Σήμα κινδύνου» για την ασφυκτική κατάσταση που επικρατεί στις φυλακές της βορείου Ελλάδος, λόγω του υπερπληθυσμού των εγκλείστων εκπέμπει -με έγγραφο προς τον υπουργό Δικαιοσύνης- ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας Εφετών Θεσσαλονίκης, Παναγής Γιαννάκης.

Παράλληλα απευθύνει δραματική έκκληση προς τον υπουργό να δώσει το συντομότερο δυνατό λύση στο «οξύτατο πρόβλημα» που έχει διαμορφωθεί με τις ελλείψεις σε χώρους κράτησης.

Επίσης, προειδοποιεί για «κίνδυνο μη εκτέλεσης εισαγγελικών παραγγελιών κράτησης», λόγω πραγματικής αδυναμίας των φυλακών να υποδεχτούν άλλους κρατούμενους, αλλά και για κίνδυνο εκδήλωσης «ταραχών και εξεγέρσεων στους χώρους κράτησης».

Αφορμή για την επιστολή του ανώτερου εισαγγελικού λειτουργού αποτέλεσαν αναφορές τόσο του διευθυντή της Υποδιεύθυνσης Μεταγωγών Θεσσαλονίκης όσο και κρατουμένων στις φυλακές Διαβατών. Στις τελευταίες, ο αριθμός των κρατουμένων προσεγγίζει τους 600, ενώ ο προβλεπόμενος αριθμός κράτησης περιορίζεται στους 350.

Αναφερόμενος στο τμήμα Μεταγωγών και τα αστυνομικά τμήματα γενικότερα, όπου κρατούνται υπόδικοι και κατάδικοι, ο Π. Γιαννάκης κάνει λόγο για «απαράδεκτες» συνθήκες κράτησης, Όπως τονίζει, στα αστυνομικά τμήματα της Θεσσαλονίκης κρατούνται πάνω από 400 υπόδικοι και κατάδικοι.

Τέλςο, υπογραμμίζει την ανάγκη να ληφθούν άμεσες ενέργειες από το υπουργείο προκειμένου να λειτουργήσουν οι δύο νέες πτέρυγες των φυλακών Νιγρίτας Σερρών, δυναμικότητας 120 θέσεων η καθεμία, που, όπως επισημαίνει ο εισαγγελέας, παραμένουν εκτός λειτουργίας για λόγους μη αντιληπτούς.

Πληροφορίες: ΑΜΠΕ

Σχόλια

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Loading…

0

Προς αυτοδιάλυση ο ΣΥΝ

Λαϊκή συνέλευση SOSτε το νερό σήμερα